μιγμα για pancakes

Τα pancakes ή αλλιώς τηγανίτες, είναι ένα εξαιρετικό πιάτο που αποτελείται από αρκετές στρώσεις φύλλων τα οποία γαρνίρονται με πραλίνες, μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή ακόμα και αλμυρά υλικά για να υλοποιήσετε αλμυρές δημιουργές!

Πως όμως μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα «φύλλα» που αποτελούν τα pancakes ;

Εδώ σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για pancakes μαζί με μικρά μυστικά για να φτιάξετε τις νοστιμότερες τηγανίτες της ζωής σας!

Σπιτικά pancakes

Όταν ψήνετε τα pancakes ή όταν τα ετοιμάζετε, έχετε αυτό στο μυαλό σας ως εικόνα: Τραγανά γύρω γύρω φύλλα pancakes και στη μέση άσπρα! Με τα tips που θα σας δώσουμε, θα πετύχετε να φτιάξετε 100% αυτό που έχετε ως εικόνα για ιδανικά pancakes!

Μερικά tips για το ψήσιμο των pancakes στο σπίτι

Εάν φτιάχνετε pancakes στο σπίτι, τότε φροντίστε το τηγάνι ή η κατσαρόλα σας να έχει ήδη κάψει και να είναι έτοιμη να υποδεχτεί το μείγμα σας. Ένας καλός τρόπος να δοκιμάσετε εάν η θερμοκρασία είναι η ιδανική, είναι να ρίξετε μια σταγόνα νερό στο σκεύος σας – το νερό θα πρέπει να «σβήσει» αμέσως. Εάν κρατάει, σημαίνει ότι το σκεύος σας δεν έχει φτάσει ακόμα την ιδανική θερμοκρασία.

Όταν φτιάχνετε pancakes στο σπίτι, με δικό σας χειροποίητο μείγμα, θα πρέπει είτε να ψεκάζετε το τηγάνι σας με σπρέι λαδιού ή να το αλείφετε με βούτυρο ή λάδι. Αυτό γίνεται για να μην σας κολλήσει το μείγμα και δεν βγαίνουν τα pancakes.

Για να φτιάξετε ομοιόμορφα pancakes, μπορείτε να πάρετε μεταλλικά στρόγγυλα φορμάκια και να χρησιμοποιείτε αυτά ως δοσομετρητή – να ρίχνετε δηλαδή το μείγμα pancakes μέσα στα φορμάκια έτσι ώστε να μην μεγαλώνει η διάμετρός τους και όλα να έχουν την ίδια διάσταση!

Επίσης – μην βιάζεστε να βγάλετε τα pancakes από την φωτιά. Ρίξτε το μείγμα και περιμένετε μέχρι οι φυσαλίδες να αρχίζουν να αναδύονται από την άψητη πλευρά. Τότε τα pancakes είναι έτοιμα για γύρισμα και για ψήσιμο λίγη ακόμα ώρα από την άλλη πλευρά!

Η καλύτερη συνταγή για σπιτικά pancakes

Αυτή είναι ίσως η καλύτερη συνταγή για pancakes στον κόσμο! Χρησιμοποιείται από εκατομμύρια νοικοκυριά και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά pancakes στο σπίτι!

Το μόνο μειονέκτημα της συνταγής είναι τα αρκετά συστατικά καθώς και ο χρόνος προετοιμασίας που χρειάζεται. Βέβαια υπάρχει λύση και σ’αυτό – θα την βρείτε στη συνέχεια!

Ο χρόνος προετοιμασίας των υλικών θα σας πάρει γύρω στα 5’ ενώ ο χρόνος ψησίματος περίπου στα 10’. Συνολικά, μέσα σε 15-20’ από την στιγμή που θα ξεκινήσετε, θα έχετε έτοιμα pancakes προς σερβίρισμα!

Υλικά που θα χρειαστείτε για το μείγμα pancakes:

  • 1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3,5 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • μισό κουταλάκια αλάτι
  • ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 & ¼ φλιτζανιού πλήρες γάλα
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

Διαδικασία

Λιώστε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα και αφήστε το στην άκρη.

Σε ένα μεσαίο κύπελλο ανακατέψτε την ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder.

Ανακατέψτε το γάλα και το αυγό μαζί

Έπειτα ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα ή με ένα ηλεκτρικό μίξερ. Το μείγμα θα πρέπει να είναι ελαφρώς παχύ. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30’ στο ψυγείο.

Ανάψτε το τηγάνι ή την κατσαρόλα και αφήστε την να ζεσταθεί καλά.

Αφού ζεσταθεί, αλείψτε με το βούτυρο ή το σπρέι έτσι ώστε να μην σας κολλήσουν τα pancakes.

Ρίξτε το μείγμα pancakes στο τηγάνι και ψήστε 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά

Γαρνίρετε με τα υλικά της αρεσκείας σας!

Σπιτικά pancakes για καταστήματα

Αυτή η διαδικασία και το μείγμα αφορά αποκλειστικά σπιτικά pancakes που γίνονται εκείνη την στιγμή. Δηλαδή φτιάχνεται όσο μείγμα θέλετε και επιτόπου το ψήνετε. Αυτό το σπιτικό μείγμα έχει αρκετά μειονεκτήματα όπως αρκετά υλικά, δεν διατηρείται στο ψυγείο πάνω από μερικές ώρες, είναι για περιορισμένη παραγωγή,κτλ.

Τι γίνεται όμως όταν τα καταστήματα θέλουν να προσφέρουν pancakes;

Υπάρχουν ειδικά μείγματα για τηγανίτες – pancakes που περιέχουν όλα τα απαραίτητα υλικά έτσι ώστε να φτιάχνετε εύκολα και γρήγορα το προϊόν στο κατάστημά σας. Η εταιρεία FROZENBAR παράγει ένα σπιτικό μείγμα για pancakes αλλά για επαγγελματική χρήση σε καταστήματα εστίασης. Περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά, είναι φτιαγμένο με φροντίδα και μεράκι και το κατάστημα το μόνο που έχει να κάνει, είναι να προσθέσει νερό στο μείγμα έτσι ώστε να πάρει την τελική του μορφή!

Χρησιμοποιώντας ένα επαγγελματικό μείγμα για pancakes, το κατάστημα κερδίζει σε χρόνο,χρήμα και ευκολία. Κατ’αρχή το επαγγελματικό μείγμα για pancakes διαθέτει όλα τα υλικά έτοιμα προς χρήση – δε χρειάζεται δηλαδή το κατάστημα να αναζητεί κάθε υλικό ξεχωριστά.

Επίσης, το επαγγελματικό μείγμα για pancakes FROZENBAR, έχει μεγάλη διατηρησιμότητα στο ψυγείο: Από την στιγμή που θα φτιάξετε το μείγμα(θα ανακατέψετε δηλαδή όσο μείγμα-σκόνη θέλετε με νερό) αυτό κρατάει 2-3 ημέρες στο ψυγείο. Μεγάλο πλεονέκτημα καθώς αποφεύγετε τις φύρες και μπορείτε να υπολογίζετε πόσο θα ξοδέψετε, σε μεγαλύτερο εύρος ημερών.

Είναι όμως καλό ένα μείγμα-σκόνη;

Το ότι το μείγμα για pancakes είναι σε σκόνη, δε παίζει κανένα ρόλο εάν θα είναι καλό ή όχι. Και στο σπιτικό μείγμα, όλα τα υλικά είναι σε σκόνη.

Έτσι και στο επαγγελματικό μείγμα FROZENBAR, τα υλικά βρίσκονται σε σκόνη παστεριωμένα και το μείγμα γίνεται ζωντανός οργανισμός, μόλις προσθέσετε το νερό (κάτι αντίστοιχο με το σπιτικό μείγμα).

Ακόμη, το μείγμα pancakes FROZENBAR έχει όλες τις προδιαγραφές ενός σπιτικού μείγματος και επίσης τέλεια γεύση με άριστο αποτέλεσμα εμφάνισης!

Τέλος, στα πλεονεκτήματα του μείγματος είναι η χαμηλή τιμή(το τελικό κοστολόγιο βγαίνει πιο χαμηλά απ’οτι η σπιτική συνταγή για pancakes), το σταθερό αποτέλεσμα(πάντα τα pancakes θα βγαίνουν το ίδιο τέλεια) καθώς και ότι το μείγμα κρατάει 2-3 ημέρες στο ψυγείο, δίχως να χρειάζεται να το πετάξετε!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *