Τα τεχνικά μέρη μιας παγωτομηχανής

Τα τεχνικά μέρη μιας παγωτομηχανής

 

Οι παγωτομηχανές είναι μηχανήματα που αποτελούνται από σύνθετα τεχνικά μέρη όπως κομπρέσσορες, πλακέτες, κ.ο.κ. Εδώ θα μάθετε όλες τις πληροφορίες γι’αυτά τα μέρη που συνθέτουν μια παγωτομηχανή FROZENBAR.

Για να λειτουργούν απροβλημάτιστα οι παγωτομηχανές θα πρέπει όλα τα περιφερειακά μέρη να συνεργάζονται αρμονικά έτσι ώστε το αποτέλεσμα που παράγουν να είναι εξαιρετικό.

Γι’αυτό το λόγο, όλες οι παγωτομηχανές FROZENBAR συναρμολογούνται με τα κορυφαία υλικά του χώρου: Γερμανικές πλακέτες, Ιταλικοί κομπρέσσορες, Δανέζικες βαλβίδες εκτόνωσης, stainless steel ανοξείδωτα μέρη.

Πάμε να δούμε αναλυτικά όμως τα μέρη που αποτελούν μια παγωτομηχανή FROZENBAR και γιατί την κάνει να ξεχωρίζει!

 

Εξωτερικό περίβλημα – Πλαστικά – Αλουμίνια: Ανάλογα το μοντέλο της παγωτομηχανής, διατίθεται είτε με βαμμένο πλαστικό υψηλής ποιότητας ABS (όπως η παγωτομηχανή RETRO), είτε με ανοξείδωτο ατσάλι stainless steel. Έτσι είστε σίγουροι ότι η παγωτομηχανή σας με τη σωστή συντήρηση δε πρόκειται ούτε να σκουριάσει ούτε να έχει φθορές στην εξωτερική της εμφάνιση!

 

Εσείς θα πρέπει απλά να την φροντίζετε και να την συντηρείτε, να μην την αφήνετε σε εξωτερικούς χώρους όπου παραμονεύει το θαλασσινό αλάτι(π.χ. δίπλα στη θάλασσα στην άμμο) χωρίς να την καθαρίζετε και φυσικά το χειμώνα, εάν την κλείνετε τη παγωτομηχανή, να συμβουλεύεστε τον οδηγό συντήρησης της εταιρείας μας που θα βρείτε εδώ.

 

Κομπρέσσορας συντήρησης: Πρόκειται για τον μικρό κομπρέσσορα των παγωτομηχανών FROZENBAR που σκοπό έχει να διατηρεί το μείγμα επάνω στους κάδους, για όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες φρέσκο. Εφόσον έχετε μια φυσιολογική ροή στο κατάστημα και δίνεται 30-40 παγωτά την ημέρα, τότε η παγωτομηχανή σας χρειάζεται καθάρισμα μόνο μια φορά την εβδομάδα! Χάρη στον εξτρά κομπρέσσορα, το καθάρισμα της μηχανής επιμηκύνετε και έτσι κερδίζετε χρόνο για άλλες εργασίας!

 

Κομπρέσσορας παραγωγής: Η καρδιά της μηχανής! Το κύριο συστατικό της επιτυχίας των παγωτομηχανών FROZENBAR. Όλες οι μηχανές παγωτού της εταιρείας μας τροφοδοτούνται με κορυφαίους κομπρέσσορες που φτιάχνονται στην Ιταλία και χρησιμοποιούνται από τις ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου. Με την εισαγωγή ενός κορυφαίου και απροβλημάτιστου κομπρέσσορα στην παγωτομηχανή, εξασφαλίζουμε την αρμονική και δίχως προβλήματα λειτουργία της παγωτομηχανής.

 

Ο κομπρέσσορας δε χρειάζεται κάποια συντήρηση εκ μέρους σας – θα πρέπει μόνο να προσέχετε τις μετακινήσεις της παγωτομηχανής. Εάν για κάποιο λόγο την αλλάξετε τοποθεσία και την ταρακουνήσετε αρκετά, θα χρειαστεί να «κάτσει» 12-24 ώρες πριν την βάλετε σε λειτουργία ξανά.  Αυτό συμβαίνει για να επιστρέψουν τα υγρά στο κύκλωμα μετά το ταρακούνημα και να μην σας καεί ο κομπρέσσορας.

Κατά τα άλλα, μια φορά τον χρόνο στην αρχή της σεζόν, καλό είναι ένας ψυκτικός να ελέγξει το κύκλωμα καθώς και το επίπεδο των υγρών και εάν χρειάζεται, να συμπληρώσει.

 

παγωτομηχανή retroΠλακέτες: Οι μηχανές παγωτού FROZENBAR διαθέτουν 2 πλακέτες. Μια κύρια που βρίσκεται μέσα στη παγωτομηχανή και είναι υπεύθυνη για όλες τις βασικές λειτουργίες της μηχανής και μια στο μπροστά μέρους όπου εκεί γίνονται και οι ρυθμίσεις από τον χρήστη όπως θερμοκρασία παγωτού, θερμοκρασία συντήρησης, σκληρότητα παγωτού, κ.ο.κ.

 

Η εταιρεία μας συνεργάζεται με τα καλύτερα εργοστάσια του χώρου ώστε να έχουμε πάντα τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες πλακέτες. Αυτός είναι και ο λόγος που στις περίπου 800 παγωτομηχανές τα τελευταία χρόνια, οι πλακέτες που έχουμε αλλάξει είναι ελάχιστες.

 

Καταλαβαίνουμε πως ακόμα και μια ημέρα χαμένη μέσα στη σεζόν, είναι τεράστια απώλεια για τον επαγγελματία. Γι’αυτό το λόγο φροντίζουμε οι μηχανές παγωτού καθώς και όλα μας τα προϊόντα να είναι υψηλής ποιότητας και πάνω απ΄όλα απροβλημάτιστα.

 

Η υψηλή ποιότητα των μηχανημάτων καθώς και όλων των α’ υλών που παράγουμε, έχει παίξει τεράστιο ρόλο στο να εδραιωθεί η FROZENBAR ως η νο1 εταιρεία στις πωλήσεις παγωτομηχανών τα τελευταία 4 χρόνια, με πάνω από 100 παγωτομηχανές τον χρόνο, αλλά και γενικότερα στο χώρο του εξοπλισμού εστίασης.

 

 

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *