Ετοιμασία παγωτομηχανής για τη νέα σεζόν

 

Έρχεται η στιγμή που σιγά-σιγά θα ξεκινήσουν και πάλι οι παγωτομηχανές να λειτουργούνε στα καταστήματα εστίασης.

Τι πρέπει να γίνει όμως πριν βάλετε για πρώτη φορά σε λειτουργία τη παγωτομηχανή; Χρειάζεται κάποια συντήρηση ή κάποιο service; Πρέπει να γίνει κάποια αντικατάσταση στα ανταλλακτικά της παγωτομηχανής;

Όλες οι απαντήσεις για να ξεκινήσετε με ασφάλεια τη νέα σεζόν στο κομμάτι των παγωτομηχανών!

 

Έλεγχος παγωτομηχανής μετά τον χειμώνα

 

Αφού έχετε βεβαιωθεί ότι κλείσατε καλά τη παγωτομηχανή ενόψει χειμώνα σύμφωνα με τον οδηγό μας, τότε θα έχετε ελάχιστα ως μηδαμινά πράγματα να αντιμετωπίσετε πριν την νέα χρονιά.

Για αρχή, θα πρέπει να ελέγξετε τον ιμάντα της παγωτομηχανής και κατά πόσο έχε φθαρεί ή είναι σε άριστη κατάσταση. Ο ιμάντας είναι κάτι αναλώσιμο και καλό είναι να αλλάζει 1 φορά τον χρόνο, πριν το καλοκαίρι. Επίσης, θα πρέπει να δείτε τα υγρά της μηχανής παγωτού καθώς από την μη χρήση της και τις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας, μπορεί να έχασε πίεση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ένα άλλο βασικό πράγμα που πρέπει να ελέγξετε πριν βάλετε σε λειτουργία για πρώτη φορά μετά από απραξία τη παγωτομηχανή σας, είναι τα λαστιχάκια σε κάθε έμβολο. Σας προτείνουμε να τοποθετήσετε καινούργια λαστιχάκια πριν την εποχιακή σας χρήση και να τα αλλάζετε τουλάχιστον 1 φορά το μήνα.

Τα λαστιχάκια από την απραξία του χειμώνα θα έχουν φθαρεί και πολύ πιθανόν θα έχουν ξεραθεί επίσης. Η αλλαγή τους θα προλάβει αρκετά προβλήματα όπως το να σας τρέχει το μείγμα από τις κάνουλες, να «ανακατεύεται» η βανίλια με τη σοκολάτα, κ.α.

Αντικαταστήστε όλα τα λαστιχάκια της παγωτομηχανής και τοποθετήστε αρκετή ποσότητα από το ειδικό λιπαντικό FROZENBAR!

 

Καθαρισμός παγωτομηχανής με αέρα

 

Πριν τη πρώτη χρήση και ειδικά εάν δεν έχετε τυλίξει αεροστεγώς τη παγωτομηχανή με φιλμ, θα πρέπει ένας τεχνικός να την ανοίξει και να την καθαρίσει από τυχόν σκόνες και βρωμιές. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε τη καλύτερη δυνατή χρήση χωρίς να ζορίζεται δίχως λόγο η μηχανή.

Όσο περισσότερες βρωμιές και σκόνες έχει, τόσο περισσότερο θα ζορίζεται η μηχανή και θα δυσκολεύεται να ανταποκριθεί σε δύσκολες συνθήκες.

 

Καλό εσωτερικό καθάρισμα πριν την πρώτη χρήση.

 

Πριν την πρώτη χρήση θα πρέπει να καθαρίσετε πολύ καλά τους κυλίνδρους και τον κάδο του μείγματος, έτσι ώστε να μην έχει μυρωδιές ή βρωμιές από τον χειμώνα. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα νερού μαζί με «ξινό» σε σκόνη, ώστε να γίνει μια απολύμανση της παγωτομηχανής με φυσικό τρόπο.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, ρίξτε αρκετό νερό ώστε να γίνει καλό ξέπλυμα – η παγωτομηχανή σας είναι έτοιμη για χρήση!

Μη ξεχάσετε να δείτε και το αναλυτικό βίντεο της εταιρείας μας, όπου παρουσιάζεται ο σωστός τρόπος καθαρισμού μιας παγωτομηχανής!

Μέσα από αυτή τη μικρή – αλλά απαραίτητη – διαδικασία, η παγωτομηχανή σας καθαρίζει και είναι έτοιμη για μια ακόμη σκληρή, επαγγελματική χρονιά.

Οι επαγγελματικές παγωτομηχανές FROZENBAR είναι κατασκευασμένες για βαριά χρήση και απαιτούν την ελάχιστη δυνατή συντήρηση.

Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες μας και θα έχετε μηχανήματα τα οποία θα διαρκέσουν για δεκαετίες!

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *