pagoto

Ανανέωση άρθρου: 10/01/2024

Έφτασε η στιγμή που ο καιρός ζεσταίνει, ο κόσμος ξανά βγαίνει στους δρόμους για βόλτες και τα καταστήματα εστίασης γεμίζουν! Είναι η εποχή που το ωραιότερο γλύκισμα στον κόσμο, το παγωτό, κάνει ξανά την εμφάνισή του σε κάθε κατάστημα.

Ας δούμε πως!

Εάν σκέφτεστε και εσείς να βάλετε μια μηχανή παγωτού soft ice στο κατάστημά σας, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία!

Το παγωτό μηχανής ή αλλιώς soft ice cream, είναι το μαλακό φρέσκο παγωτό που βγαίνει από τις παγωτομηχανές. Σερβίρεται είτε σε χωνάκι είτε στο κυπελλάκι. Οι πιο δημοφιλείς γεύσεις που συναντάμε είναι η βανίλια και η σοκολάτα – ενώ σε πολλά καταστήματα προσφέρεται και η δυνατότητα για ανάμεικτο, δηλαδή κρέμα-σοκολάτα μαζί.

Για να παράγουμε και να σερβίρουμε παγωτό μηχανής χρειαζόμαστε μια ειδική, αξιόπιστη παγωτομηχανή. Υπάρχουν αρκετών ειδών παγωτομηχανές, ανάλογα το budget που διαθέτουμε καθώς και τι ανάγκες έχουμε στο κατάστημά .

Μπορούμε να βρούμε παγωτομηχανές με δυνατότητα παραγωγής από 250 χωνάκια την ώρα έως και πάνω από 800! Φυσικά το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα..

παγωτομηχανες σε προσφορα

Κοστολόγια αγοράς μηχανής παγωτού

Οι μηχανές παγωτού προσφέρονται αποκλειστικά για αγορά. Εάν βρείτε κάποιον να σας ενοικιάσει ή να σας παρέχει «χρησιδάνειο» για μηχανή παγωτού, απλά προσπεράστε τον(και θα σας εξηγήσουμε πιο κάτω γιατί).

Το κόστος για αγορά μιας παγωτομηχανής με 2 γεύσεις + δυνατότητα για ανάμεικτο + πολλές τεχνολογικές υπεροχές όπως αντλία διόγκωσης, μετρητής παγωτών, λειτουργία standby, κ.α. ξεκινάει από μόλις 3.590€ (παγωτομηχανή FROZENBAR επιτραπέζια σε προσφορά). Ενώ εάν θέλετε μια ωραία μηχανή παγωτού με καταπληκτικό design, όπως η RETRO παγωτομηχανή της εταιρείας μας, τότε το κόστος ανεβαίνει ελάχιστα, στις 3.890€ (τιμή τωρινής προσφοράς)

παγωτομηχανή FROZENBAR RETRO

Τα κοστολόγια αγοράς του μηχανήματος είναι αρκετά χαμηλά και θα δείτε στη συνέχεια του άρθρου, την ανάλυση σχετικά με την απόσβεση του και τι κέρδη μας αποφέρει σε ένα κατάστημα.

Κοστολόγια α’ ύλης – μειγμάτων

Το κοστολόγιο της α’ ύλης – του προϊόντος δηλαδή – είναι εξαιρετικά χαμηλό. Τα μείγματα soft ice της FROZENBAR, που βρίσκονται σε περισσότερα από 630 καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, εγγυώνται μια ανώτερη ποιότητα και ένα εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα.

Το κόστος για κάθε μερίδα soft ice – είτε σε χωνάκι είτε σε κυπελλάκι – ανέρχεται σε μόλις 0.18€ + το κόστος από το υλικό (χωνάκι – κυπελλάκι). Εαν τοποθετήσουμε ένα καλό χωνάκι μπισκότου, τότε το food cost είναι μόλις 0.28€ συνολικά!

Πως μια παγωτομηχανή θα αυξήσει τα κέρδη σας κατακόρυφα (ανάλυση)

Οι παγωτομηχανές πλέον τοποθετούνται σε κάθε κατάστημα τροφίμων – από καταστήματα εστίασης όπως ζαχαροπλαστεία, φούρνοι, καφέ,αναψυκτήρια μέχρι παντοπωλεία, ψιλικατζίδικα, παιδότοποι, κ.α.

Είναι πολύ εύκολα μηχανήματα στη χρήση τους, χρειάζονται μόνο 1 φορά την εβδομάδα καθάρισμα(οι παγωτομηχανές FROZENBAR) που διαρκεί μόλις 20’ και όλη την άλλη ώρα, απλά συμπληρώνετε με μείγμα παγωτού τους κάδους!

[ ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΕΣ FROZENBAR! ]

Υπολογισμός απόσβεσης

Με τα 12 χρόνια εμπειρίας μας στο χώρο του παγωτού και των μηχανών παγωτού, είμαστε σε θέση να υπολογίσουμε σχεδόν με ακρίβεια την απόσβεση της παγωτομηχανής, ανάλογα το σημείο που θα τοποθετηθεί.

Για τον υπολογισμό του άρθρου και για τη δική σας αναφορά, λαμβάνουμε υπόψιν ένα κατάστημα με μεσαία κίνηση, σε μέτριο σημείο προβολής με την παγωτομηχανή να «βλέπει» προς τα έξω.

Αυτό το σημείο, εφόσον έχει μια λογική – μέτρια- κίνηση θα πουλάει μέσο όρο από τον Μάρτιο έως και τα τέλη Οκτωβρίου , 75 παγωτά ημερησίως.

Χονδρικά αυτό το διάστημα είναι 210 ημέρες. Υπολογίζουμε την τιμή πώλησης στο 1.50€ / χωνάκι μαζί με το ΦΠΑ. Δηλαδή καθαρό ποσό 1.33€.

Από αυτό το ποσό αφαιρούμε το food cost το οποίο ανέρχεται σε 0.28€ / χωνάκι (υλικό + χωνάκι).

Μας μένει: 1,05€ καθαρό, μεικτό κέρδος.

παγωτομηχανες σε προσφορα

Κόστος ρεύματος και συντήρησης παγωτομηχανής – ανά έτος

Η αρχική παγωτομηχανή FROZENBAR(είτε επιτραπέζια είτε επιδαπέδια), που παράγει 250 χωνάκια / ώρα, καταναλώνει 2KWh / ώρα στο PEAK. PEAK σημαίνει κάθε φορά που δουλεύει ο κομπρέσσορας – δηλαδή σχεδόν κάθε φορά που βάζουμε ένα παγωτό. Με τους υπολογισμούς μας, η παγωτομηχανή δουλεύει στο maximum για μόλις 8 ώρες ανά ημέρα καθώς τις υπόλοιπες είναι σε λειτουργία standby.

Ημερήσιο κόστος ρεύματος με τιμή kwh 0,25€ (ρεύμα + ρυθμιζόμενες χρεώσεις) : 6,25€

Έτσι η κατανάλωση ρεύματος για 7 μήνες ανέρχεται σε κόστος 1312,50€ (χωρίς ΦΠΑ).

Τα υπολογισμένα παγωτά στο 7μήνο είναι: 15.750 (75 παγωτά ημερησίως χ 210 ημέρες). Οπότε η επιβάρυνση από το ρεύμα ανέρχεται σε 0.083€ / παγωτό.

Καταλήγουμε ότι το συνολικό ΚΕΡΔΟΣ από μια μερίδα παγωτό μηχανής soft ice, ανέρχεται σε 0.967€.

Σε ένα επτάμηνο το συνολικό μας κέρδος(ενώ έχουμε αφαιρέσει ΦΠΑ, κόστος α’ ύλης καθώς και ρεύμα παγωτομηχανής) είναι: 15.230€

Από αυτό το ποσό του κέρδους μας, αφαιρούμε το κόστος απόκτησης μιας παγωτομηχανής FROZENBAR , το οποίο είναι κατά μέσο όρο 3.800€ (για την πιο δημοφιλή παγωτομηχανή) και έχουμε

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΤΟ 1ο 7ΜΗΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗΣ: 11.430€

Να σημειωθεί ότι στο παραπάνω ποσό έχουμε αφαιρέσει ΦΠΑ, ρεύμα μηχανής καθώς και food cost. Οπότε το ποσό είναι ΚΑΘΑΡΟ.

[ ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΕΣ FROZENBAR! ]

Τεράστια κέρδη από την παγωτομηχανή για κάθε κατάστημα

Συμπεραίνουμε ότι μια παγωτομηχανή μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα τα έσοδα του καταστήματός μας, με μια πολύ μικρή επένδυση. Τα 75 παγωτά ανά ημέρα είναι ένα νούμερο αρκετά μικρό για τα περισσότερα καταστήματα. Ακόμα όμως και με αυτή την ποσότητα, το καθαρό κέρδος σε 7 μήνες θα είναι παραπάνω από τις 10.000€!

Την επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα μεγαλύτερο το κέρδος καθώς δεν θα έχουμε το κόστος απόκτησης της παγωτομηχανής!

Εσείς ακόμα δεν έχετε τοποθετήσει παγωτομηχανή στο κατάστημά σας;

Δείτε τις καταπληκτικές μηχανές παγωτού FROZENBAR που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε παραπάνω από 1700 καταστήματα και επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στο 210.2851710 – 210.3000628 για Αθήνα ή 2310.444211 – 2311.112242 για Θεσσαλονίκη!

ΥΓ: Γιατί να αποφύγετε χρησιδάνεια και ενοικιάσεις παγωτομηχανών: Τόσο στα χρησιδάνεια όσο και στις ενοικιάσεις παγωτομηχανών, θα πληρώσετε ενα ποσό ως χρήση του μηχανήματος και επιπλέον θα πληρώνετε διπλάσια ή ακόμα και τριπλάσια το κόστος του παγωτού(έτσι δουλεύουν τα χρησιδάνεια). Σε μια ενδεικτική ενοικίαση μηχανής παγωτού για 7 μήνες, θα πληρώσετε περίπου 1500€ (± 200€ / μήνα). Επίσης πολύ πιθανόν είναι η εταιρεία που θα σας την ενοικιάσει, να σας επιβάλλει κάποιες ποσότητες σε μείγματα παγωτού, επίσης με αυξημένη τιμή. Έτσι θα έχετε πληρώσει το κόστος από μισή παγωτομηχανή(παγωτομηχανές FROZENBAR από 3.390€) και δε θα σας έχει μείνει τίποτα στα χέρια στο τέλος της σεζόν!

Όπως καταλαβαίνετε τα χρησιδάνεια και οι ενοικιάσεις, τουλάχιστον στον τομέα των παγωτομηχανών, δεν σας συμφέρουν καθόλου.

παγωτομηχανες σε προσφορα

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *