Ετοιμασία παγωτομηχανής για τη νέα σεζόν

 

Έρχεται η στιγμή που σιγά-σιγά θα ξεκινήσουν και πάλι οι παγωτομηχανές να λειτουργούνε στα καταστήματα εστίασης.

Τι πρέπει να γίνει όμως πριν βάλετε για πρώτη φορά σε λειτουργία τη παγωτομηχανή; Χρειάζεται κάποια συντήρηση ή κάποιο service; Πρέπει να γίνει κάποια αντικατάσταση στα ανταλλακτικά της παγωτομηχανής;

Όλες οι απαντήσεις για να ξεκινήσετε με ασφάλεια τη νέα σεζόν στο κομμάτι των παγωτομηχανών!

 

Έλεγχος παγωτομηχανής μετά τον χειμώνα

 

Αφού έχετε βεβαιωθεί ότι κλείσατε καλά τη παγωτομηχανή ενόψει χειμώνα σύμφωνα με τον οδηγό μας, τότε θα έχετε ελάχιστα ως μηδαμινά πράγματα να αντιμετωπίσετε πριν την νέα χρονιά.

Για αρχή, θα πρέπει να ελέγξετε τον ιμάντα της παγωτομηχανής και κατά πόσο έχε φθαρεί ή είναι σε άριστη κατάσταση. Ο ιμάντας είναι κάτι αναλώσιμο και καλό είναι να αλλάζει 1 φορά τον χρόνο, πριν το καλοκαίρι. Επίσης, θα πρέπει να δείτε τα υγρά της μηχανής παγωτού καθώς από την μη χρήση της και τις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας, μπορεί να έχασε πίεση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ένα άλλο βασικό πράγμα που πρέπει να ελέγξετε πριν βάλετε σε λειτουργία για πρώτη φορά μετά από απραξία τη παγωτομηχανή σας, είναι τα λαστιχάκια σε κάθε έμβολο. Σας προτείνουμε να τοποθετήσετε καινούργια λαστιχάκια πριν την εποχιακή σας χρήση και να τα αλλάζετε τουλάχιστον 1 φορά το μήνα.

Τα λαστιχάκια από την απραξία του χειμώνα θα έχουν φθαρεί και πολύ πιθανόν θα έχουν ξεραθεί επίσης. Η αλλαγή τους θα προλάβει αρκετά προβλήματα όπως το να σας τρέχει το μείγμα από τις κάνουλες, να «ανακατεύεται» η βανίλια με τη σοκολάτα, κ.α.

Αντικαταστήστε όλα τα λαστιχάκια της παγωτομηχανής και τοποθετήστε αρκετή ποσότητα από το ειδικό λιπαντικό FROZENBAR!

 

Καθαρισμός παγωτομηχανής με αέρα

 

Πριν τη πρώτη χρήση και ειδικά εάν δεν έχετε τυλίξει αεροστεγώς τη παγωτομηχανή με φιλμ, θα πρέπει ένας τεχνικός να την ανοίξει και να την καθαρίσει από τυχόν σκόνες και βρωμιές. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε τη καλύτερη δυνατή χρήση χωρίς να ζορίζεται δίχως λόγο η μηχανή.

Όσο περισσότερες βρωμιές και σκόνες έχει, τόσο περισσότερο θα ζορίζεται η μηχανή και θα δυσκολεύεται να ανταποκριθεί σε δύσκολες συνθήκες.

 

Καλό εσωτερικό καθάρισμα πριν την πρώτη χρήση.

 

Πριν την πρώτη χρήση θα πρέπει να καθαρίσετε πολύ καλά τους κυλίνδρους και τον κάδο του μείγματος, έτσι ώστε να μην έχει μυρωδιές ή βρωμιές από τον χειμώνα. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα νερού μαζί με «ξινό» σε σκόνη, ώστε να γίνει μια απολύμανση της παγωτομηχανής με φυσικό τρόπο.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, ρίξτε αρκετό νερό ώστε να γίνει καλό ξέπλυμα – η παγωτομηχανή σας είναι έτοιμη για χρήση!

Μη ξεχάσετε να δείτε και το αναλυτικό βίντεο της εταιρείας μας, όπου παρουσιάζεται ο σωστός τρόπος καθαρισμού μιας παγωτομηχανής!

Μέσα από αυτή τη μικρή – αλλά απαραίτητη – διαδικασία, η παγωτομηχανή σας καθαρίζει και είναι έτοιμη για μια ακόμη σκληρή, επαγγελματική χρονιά.

Οι επαγγελματικές παγωτομηχανές FROZENBAR είναι κατασκευασμένες για βαριά χρήση και απαιτούν την ελάχιστη δυνατή συντήρηση.

Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες μας και θα έχετε μηχανήματα τα οποία θα διαρκέσουν για δεκαετίες!

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Τι μαγαζί να ανοίξω

 Καθημερινά δεχόμαστε δεκάδες ερωτήσεις από ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες που όλες καταλήγουν στο ίδιο ερώτημα « Τι μαγαζί να ανοίξω » .

Όλοι οι υποψήφιοι επιχειρηματίες και επενδυτές, προσπαθούνε να βρούνε πρωτότυπες ιδέες για μαγαζί στο χώρο της εστίασης, έτσι ώστε να καινοτομήσουν και να προσφέρουν ένα διαφορετικό προϊόν και concept στους καταναλωτές, απ’ότι προσφέρει ο ανταγωνισμός.

Ποιες είναι όμως οι έξυπνες επιχειρήσεις με μικρό κεφάλαιο, που μπορούν να αποδώσουν άμεσα και να έχουν μεγάλο ROI;

Εδώ μιλάμε είτε για καινοτόμα concept καταστημάτων, είτε για επιχειρήσεις που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και έτσι να ξεκινήσει κάποιος ένα τέτοιο διαφορετικό κατάστημα ώστε να πρωτοτυπήσει και να καινοτομήσει.

 

ti magazi na anoixwΆνοιγμα επιχείρησης καφέ

Το άνοιγμα ενός καφέ ή μιας συναφής επιχείρησης, έχει γίνει πολύ «σούπα» στην Ελλάδα της κρίσης. Βλέπουμε συνέχεια καφέ, με το ίδιο ακριβώς προϊόν και χωρίς καθόλου διαφοροποίηση, να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, σε κάθε περιοχή της χώρας!

Γιατί όμως δεν διαφοροποιούνται οι επιχειρηματίες;

Από την μια δεν υπάρχει η σωστή τεχνογνωσία, έτσι ώστε να κατασκευαστεί κάτι καινοτόμο και σε σωστές βάσεις. Από την άλλη, οι επιχειρηματίες που θέλουν να ανοίξουν μια καφετέρια, δε θέλουν να ρισκάρουν με κάτι καινούργιο και βαδίζουν στην ήδη πεπατημένη οδό.

 

Άνοιγμα καφετέριας κόστος

Ως άνοιγμα καφετέριας, δεν εννοούμε μόνο το κλασσικό καφέ που έχετε στο μυαλό σας. Εννοούμε ένα concept καταστήματος με μια ευρεία γκάμα προϊόντων που θα ξεκινάει από τον καφέ και θα έχει γύρω γύρω δεκάδες άλλα καινοτόμα προϊόντα που ο καταναλωτής δε θα μπορεί να τα βρει, εύκολα, σε κοντινά καταστήματα ανταγωνιστών.

Με αυτό τον τρόπο, αποκτάτε άμεσα πλεονέκτημα έναντι των γειτονικών καταστημάτων καθώς έχετε πλήρη καινοτομία στα προϊόντα σας και φυσικά την μοναδικότητα ότι δε θα τα βρούνε πουθενά τριγύρω!

Το κόστος για άνοιγμα καφετέριας ή παρεμφερή καταστήματος υπολογίζεται βάσει των τετραγωνικών του χώρου που έχετε διαθέσιμο καθώς και τον εξοπλισμό που θα τοποθετηθεί.

Χονδρικά, για ένα κατάστημα take away στα 25-30τμ και με πλήρη εξοπλισμό από καινοτόμα και κερδοφόρα προϊόντα (bubble tea 15 γεύσεις, Wafflakia, Corn Dog – Mini Waffles, Soft ice,καφέ, ροφήματα σοκολάτας σε 11 γεύσεις, κρέπες, pancakes, βάφλες αλμυρές – γλυκές,φρέσκο χειροποίητο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή σε 30 γεύσεις κ.α.) υπολογίζεται γύρω στις 20-25.000€ χωρίς να περιλαμβάνεται το κατασκευαστικό κομμάτι που υπολογίζεται βάσει της κατάστασης που είναι ο χώρος.

Εάν δε θέλει πολλά μαστορέματα, το κόστος θα είναι χαμηλό – όμως εάν χρειάζεται μια ολόκληρη ανακαίνιση, τότε σίγουρα το κόστος θα αυξηθεί.

Όπως βλέπετε, το κεφάλαιο για άνοιγμα καφετέριας δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό. Αρκούν μόνο έξυπνες κινήσεις, ώστε να αποκτήσετε ένα καινοτόμο και κερδοφόρο κατάστημα στο χώρο της εστίασης.

 

Τι χρειάζεται για να ανοίξω καφετέρια

Το άνοιγμα καφετέριας είναι αρκετά εύκολο. Το πρώτο και βασικότερο είναι να βρείτε το σωστό σημείο. Το σημείο μετράει πάνω από 70% στην τελική έκβαση του καταστήματός σας!

Καλύτερα να επιλέξουμε ένα κεντρικό κατάστημα, στην «πιάτσα» όπως λέμε – κι ας είναι ακριβότερο το μηνιαίο μίσθωμα, παρά να χωθούμε σε ένα παρακείμενο στενό με μικρότερο ενοίκιο.

Η διαφορά θα είναι πολλαπλάσια υπέρ του κεντρικού σημείου.

Για να ανοίξετε λοιπόν μια καφετέρια, πέρα από την επιλογή του location, θα χρειαστείτε επίσης τεχνογνωσία.

Τεχνογνωσία για το στήσιμο του καταστήματος, για τα σχέδια, για τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί και φυσικά για την επιλογή των κατάλληλων προϊόντων.

Στον όμιλο FROZENBAREASYHORECA προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις στο χώρο της εστίασης από το 2011 και έχουμε κατασκευάσει και εξοπλίσει εκατοντάδες καταστήματα εστίασης!

 

Franchise – φρανσαιζ καταστήματα καφέ – Να τα επιλέξω;

Σαν εταιρεία είμαστε αρκετά κατά του franchise με την πλήρη του έννοια. Δε δεχόμαστε δηλαδή ο πελάτης-κατάστημα να πληρώνει ένα σκασμό λεφτά για το κατάστημά του και μετά να πληρώνει και εξτρά fees όπως royalties fees κάθε μήνα επί του ακαθάριστου τζίρου, διαφημιστικά fees, entry fees για εισαγωγή στο πρόγραμμα κ.α.

Έτσι σας συνιστούμε να αποφεύγετε κάθε franchise που ζητάει royalties κάθε λογής. Μόνο χαμένοι θα βγείτε σε βάθος χρόνου και ειδικά στα café franchise.

Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετές αλυσίδες ταχυφαγείων αλλά και καφέ, έχουν αρχίσει και χάνουν πολλά καταστήματα franchise.

Οι ιδιοκτήτες τους έφτασαν στα όριά τους, δουλεύαν για την μητρική εταιρεία και δε τους έμενε τίποτα στο τέλος!

Έτσι, κατέβασαν ταμπέλες, έκαναν το κατάστημα με δικό τους σήμα, ταμπέλες, προϊόντα κτλ και γύρισαν στην κερδοφορία.

Στην FROZENBAR έχουμε εκατοντάδες καταστήματα που έχουν φύγει από γνωστά franchise καφέ και όχι μόνο και έχουν έρθει στην εταιρεία μας για παροχή τεχνογνωσίας, προϊόντων, εξοπλισμού και α’ υλών.

Αυτό που συνιστούμε σε όλους τους πελάτες μας είναι να δημιουργούν καινοτόμα concept και καταστήματα με προϊόντα που δεν υπάρχουν στην περιοχή τους.

Η εταιρείας μας είναι πάντα δίπλα σας για παροχή συμβουλών από την αρχή και την εύρεση του σωστού καταστήματος έως τον τελικό καθημερινό ανεφοδιασμό με α’ ύλες!

 

Τι μαγαζί να ανοίξω με λίγα λεφτά

Σίγουρα εν μέσω κρίσης, είναι αρκετά δύσκολο για τον οποιοδήποτε να μαζέψει ένα σεβαστό κεφάλαιο και φυσικά να το διακινδυνέψει επενδύοντάς στο σε ένα κατάστημα εστίασης.

Όμως με σωστές κινήσεις, η επένδυσή σας μπορεί να έχει πολλαπλάσια επιστροφή.

Μπορείτε να βρείτε αρκετά ενδιαφέροντα concepts και να ανοίξετε ένα μαγαζί με λίγα λεφτά. Σκεφτείτε μόνο ότι ένα πλήρες κατάστημα εστίασης με πάνω από 10-12 καινοτόμα, διαφορετικά, προϊόντα κοστίζει περίπου 20.000€.

Οπότε όπως καταλαβαίνετε, όποιο κι αν είναι το budget σας, μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό κατάστημα εστίασης και να προσφέρει αποκλειστικά και μόνο καινοτόμα προϊόντα. Το να ανοίξετε ένα μικρό καφέ και να προσφέρεται ότι προσφέρουν άλλα 10000 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, δε θα σας προσφέρει τίποτα – καλύτερα να κρατήσετε το κεφάλαιό σας στην άκρη!

 

Κερδοφόρες επιχειρήσεις με μικρό κεφάλαιο

Έχουμε δεκάδες περιπτώσεις πελατών που ξεκίνησαν από ένα μικρό κατάστημα της τάξης των 15-20τ.μ. και ένα κεφάλαιο που δε ξεπερνούσε τις 15-20.000€  και τώρα αυτή την στιγμή, μετά από 2-3 χρόνια εντατικής ενασχόλησης, έχουν επεκτείνει τα καταστήματά τους και έχουν δημιουργήσει μια μίνι αλυσίδα!

Ακολούθησαν πιστά τις συμβουλές της FROZENBAR για να καινοτομήσουν και πλέον απολαμβάνουν τους κόπους τους.

Οι ιδέες για επιχειρήσεις με μικρό κεφάλαιο υπάρχουν. Το θέμα είναι να τις εκμεταλλευτείτε, να βρείτε την ευκαιρία στην αγορά και φυσικά να ακολουθήσετε τις συμβουλές μιας εταιρείας που θα σας κατευθύνει προς τη σωστή μεριά.

 

Έξυπνες δουλειές σε νησιά

Τα νησιά, ειδικότερα αυτά που δέχονται κύματα τουριστών κατά την καλοκαιρινή σεζόν, διαθέτουν το πρόσφορο έδαφος για δημιουργία καταστημάτων εστίασης. Όλοι οι τουρίστες θα φάνε έξω και όλοι οι τουρίστες θα πιούνε καφέ, θα φάνε ένα παγωτό και θα δοκιμάσουν κάτι το διαφορετικό και το καινοτόμο!

Οι ιδέες για τουριστικές επιχειρήσεις δε διαφέρουν από τις υπόλοιπες. Θα πρέπει όμως να δώσετε ιδιαίτερη έμβαση στην μοναδικότητα, στην καινοτομία και φυσικά στην ποιότητα τόσο του service όσο φυσικά και των προϊόντων σας. Οι τουρίστες συμβουλεύονται πολύ το ίντερνετ κι αν κάτι δε τους αρέσει, θα αφήσουν αμέσως αρνητική κριτική. Οπότε θα πρέπει να είστε άψογος σε όλα στο κατάστημά σας εάν θέλετε να το δείτε να φτάνει πολύ ψηλά!

 

Πόσο κοστίζει να ανοίξω ένα σουβλατζίδικο

Δεν έχετε βαρεθεί που βλέπετε συνέχεια σουβλατζίδικα και φαγάδικα; Γιατί να πάτε και εσείς στο ίδιο μονοπάτι και να προσφέρετε ότι προσφέρουν άλλοι δεκάδες καταστηματάρχες; Το κόστος για ένα σουβλατζίδικο δε ξεπερνά τις 20.000€ – ίδιο κόστος με ένα μικρό κατάστημα DEZATO με το πλεονέκτημα ότι σας κάνει να διαφέρετέ έναντι του ανταγωνισμού και να προσφέρεται προϊόντα που δε θα τα βρει ο πελάτης παραδίπλα!

Εάν θέλετε να ανοίξετε ένα σουβλατζίδικο, σκεφτείτε το διπλά και τριπλά – σκεφτείτε ότι το προϊόν που θα προσφέρεται εσείς, ο καταναλωτής μπορεί να το βρει δίπλα και παραδίπλα.

Μπορείτε να προσφέρετε ένα τόσο τέλειο και διαφορετικό σουβλάκι ώστε να κερδίσετε πιστούς πελάτες σε σύντομο χρονικό διάστημα;

 

Καινοτόμες ιδέες στο χώρο της εστίασης

Στο χώρο της εστίασης υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα concept που προκαλούν το ενδιαφέρον τόσο των επενδυτών όσο και των καταναλωτών. Δε χρειάζεται να ανοίξετε μια καφετέρια που θα έχει αποκλειστικό προϊόν τον καφέ της για να δημιουργήσετε στο χώρο.

Προσπαθήστε να δημιουργήσετε κάτι που δεν υπάρχει στην αγορά και θα τραβούσε το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Αυτό μπορεί να είναι είτε ένα νέο προϊόν, είτε μια διαφορετική πρόταση σερβιρίσματος ενός προϊόντος(όπως π.χ. όταν βγήκε η πίτσα-κόνος αντί της κλασσικής πίτσας ή όταν η FROZENBAR έβγαλε τα Wafflakia αντί της στρόγγυλης βάφλας) είτε ακόμα ακόμα ένα τελείως διαφορετικό concept καταστήματος που όμοιό του δεν υπάρχει.

Η εταιρεία μας, FROZENBAR EASYHORECA προσφέρει αποκλειστικά καινοτόμα προϊόντα καθώς και λύσεις για καινούργια καταστήματα εστίασης.

Τα καταστήματα DEZATO, που ξεκίνησαν το 2017 με πρώτα καταστήματα στη Νάξο και την Ν.Φιλαδέλφεια, διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό καθώς προσφέρουν καινοτόμα προϊόντα όπως το Choco Kebab(γύρος σοκολάτας), Wafflakia, το καταπληκτικό ρόφημα Bubble Tea σε 15 γεύσεις, Ροφήματα σοκολάτας σε 11 μοναδικές γεύσεις, Pancakes, Γλυκές και αλμυρές βάφλες, Bubble Waffle σε χωνάκι, soft ice παγωτό και άλλα καταπληκτικά και καινοτόμα προϊόντα. Το 2018 προσθέσαμε το καινοτόμο προϊόν EasyIce – Φρέσκο παγωτό βιτρίνας χωρίς παγωτομηχανή! Μια απίστευτη καινοτομία της FROZENBAR που παρέχει τη δυνατότητα στα καταστήματα να παράγουν φρέσκο, χειροποίητο παγωτό για βιτρίνα, σε πάνω από 30 γεύσεις, μόνο με μίξερ χειρός!

Από τα παραπάνω προϊόντα, μερικά είναι τόσο μοναδικά που ο καταναλωτής δε πρόκειται να τα βρει αλλού πέρα από τα κατάστημα DEZATO!

Αυτό, σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος επένδυσης(ένα πλήρες κατάστημα κοστίζει 20.000€ με τον εξοπλισμό) καθώς και τα πολύ υψηλά περιθώρια κέρδους(άνω του 70%) καθιστούν τα καταστήματα DEZATO μια κερδοφόρα και άμεσα αποσβεσθείσα επένδυση.

Στα παραπάνω, σημειώστε ότι το concept των καταστημάτων DEZATO δεν έχει royalties ή άλλα fees και έτσι ό,τι «τζιράρει» το κατάστημα, μένει αποκλειστικά στον επιχειρηματία!

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα καταστήματα DEZATO, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210.2851710 (Αθήνα και Ν.Ελλάδα) ή 2310.444211 (Θεσσαλονίκη και Β.Ελλάδα) ή στο info [@] frozenbar.gr

 

Βρείτε μας στην έκθεση HORECA 2018 – HALL 4 C18 και δείτε από κοντά τις επιλογές που έχετε για ένα κερδοφόρο και καινοτόμο κατάστημα στο χώρο της εστίασης!

 

horeca 2018

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Τα τεχνικά μέρη μιας παγωτομηχανής

Τα τεχνικά μέρη μιας παγωτομηχανής

 

Οι παγωτομηχανές είναι μηχανήματα που αποτελούνται από σύνθετα τεχνικά μέρη όπως κομπρέσσορες, πλακέτες, κ.ο.κ. Εδώ θα μάθετε όλες τις πληροφορίες γι’αυτά τα μέρη που συνθέτουν μια παγωτομηχανή FROZENBAR.

Για να λειτουργούν απροβλημάτιστα οι παγωτομηχανές θα πρέπει όλα τα περιφερειακά μέρη να συνεργάζονται αρμονικά έτσι ώστε το αποτέλεσμα που παράγουν να είναι εξαιρετικό.

Γι’αυτό το λόγο, όλες οι παγωτομηχανές FROZENBAR συναρμολογούνται με τα κορυφαία υλικά του χώρου: Γερμανικές πλακέτες, Ιταλικοί κομπρέσσορες, Δανέζικες βαλβίδες εκτόνωσης, stainless steel ανοξείδωτα μέρη.

Πάμε να δούμε αναλυτικά όμως τα μέρη που αποτελούν μια παγωτομηχανή FROZENBAR και γιατί την κάνει να ξεχωρίζει!

 

Εξωτερικό περίβλημα – Πλαστικά – Αλουμίνια: Ανάλογα το μοντέλο της παγωτομηχανής, διατίθεται είτε με βαμμένο πλαστικό υψηλής ποιότητας ABS (όπως η παγωτομηχανή RETRO), είτε με ανοξείδωτο ατσάλι stainless steel. Έτσι είστε σίγουροι ότι η παγωτομηχανή σας με τη σωστή συντήρηση δε πρόκειται ούτε να σκουριάσει ούτε να έχει φθορές στην εξωτερική της εμφάνιση!

 

Εσείς θα πρέπει απλά να την φροντίζετε και να την συντηρείτε, να μην την αφήνετε σε εξωτερικούς χώρους όπου παραμονεύει το θαλασσινό αλάτι(π.χ. δίπλα στη θάλασσα στην άμμο) χωρίς να την καθαρίζετε και φυσικά το χειμώνα, εάν την κλείνετε τη παγωτομηχανή, να συμβουλεύεστε τον οδηγό συντήρησης της εταιρείας μας που θα βρείτε εδώ.

 

Κομπρέσσορας συντήρησης: Πρόκειται για τον μικρό κομπρέσσορα των παγωτομηχανών FROZENBAR που σκοπό έχει να διατηρεί το μείγμα επάνω στους κάδους, για όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες φρέσκο. Εφόσον έχετε μια φυσιολογική ροή στο κατάστημα και δίνεται 30-40 παγωτά την ημέρα, τότε η παγωτομηχανή σας χρειάζεται καθάρισμα μόνο μια φορά την εβδομάδα! Χάρη στον εξτρά κομπρέσσορα, το καθάρισμα της μηχανής επιμηκύνετε και έτσι κερδίζετε χρόνο για άλλες εργασίας!

 

Κομπρέσσορας παραγωγής: Η καρδιά της μηχανής! Το κύριο συστατικό της επιτυχίας των παγωτομηχανών FROZENBAR. Όλες οι μηχανές παγωτού της εταιρείας μας τροφοδοτούνται με κορυφαίους κομπρέσσορες που φτιάχνονται στην Ιταλία και χρησιμοποιούνται από τις ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου. Με την εισαγωγή ενός κορυφαίου και απροβλημάτιστου κομπρέσσορα στην παγωτομηχανή, εξασφαλίζουμε την αρμονική και δίχως προβλήματα λειτουργία της παγωτομηχανής.

 

Ο κομπρέσσορας δε χρειάζεται κάποια συντήρηση εκ μέρους σας – θα πρέπει μόνο να προσέχετε τις μετακινήσεις της παγωτομηχανής. Εάν για κάποιο λόγο την αλλάξετε τοποθεσία και την ταρακουνήσετε αρκετά, θα χρειαστεί να «κάτσει» 12-24 ώρες πριν την βάλετε σε λειτουργία ξανά.  Αυτό συμβαίνει για να επιστρέψουν τα υγρά στο κύκλωμα μετά το ταρακούνημα και να μην σας καεί ο κομπρέσσορας.

Κατά τα άλλα, μια φορά τον χρόνο στην αρχή της σεζόν, καλό είναι ένας ψυκτικός να ελέγξει το κύκλωμα καθώς και το επίπεδο των υγρών και εάν χρειάζεται, να συμπληρώσει.

 

παγωτομηχανή retroΠλακέτες: Οι μηχανές παγωτού FROZENBAR διαθέτουν 2 πλακέτες. Μια κύρια που βρίσκεται μέσα στη παγωτομηχανή και είναι υπεύθυνη για όλες τις βασικές λειτουργίες της μηχανής και μια στο μπροστά μέρους όπου εκεί γίνονται και οι ρυθμίσεις από τον χρήστη όπως θερμοκρασία παγωτού, θερμοκρασία συντήρησης, σκληρότητα παγωτού, κ.ο.κ.

 

Η εταιρεία μας συνεργάζεται με τα καλύτερα εργοστάσια του χώρου ώστε να έχουμε πάντα τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες πλακέτες. Αυτός είναι και ο λόγος που στις περίπου 800 παγωτομηχανές τα τελευταία χρόνια, οι πλακέτες που έχουμε αλλάξει είναι ελάχιστες.

 

Καταλαβαίνουμε πως ακόμα και μια ημέρα χαμένη μέσα στη σεζόν, είναι τεράστια απώλεια για τον επαγγελματία. Γι’αυτό το λόγο φροντίζουμε οι μηχανές παγωτού καθώς και όλα μας τα προϊόντα να είναι υψηλής ποιότητας και πάνω απ΄όλα απροβλημάτιστα.

 

Η υψηλή ποιότητα των μηχανημάτων καθώς και όλων των α’ υλών που παράγουμε, έχει παίξει τεράστιο ρόλο στο να εδραιωθεί η FROZENBAR ως η νο1 εταιρεία στις πωλήσεις παγωτομηχανών τα τελευταία 4 χρόνια, με πάνω από 100 παγωτομηχανές τον χρόνο, αλλά και γενικότερα στο χώρο του εξοπλισμού εστίασης.

 

 

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Συνταγή για τα καλύτερα pancakes που έχετε φτιάξει ποτέ!

Συνταγή για τα καλύτερα pancakes που έχετε φτιάξει ποτέ!

 

Τα pancakes ή αλλιώς τηγανίτες, είναι ένα εξαιρετικό πιάτο που αποτελείται από αρκετές στρώσεις φύλλων τα οποία γαρνίρονται με πραλίνες, μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή ακόμα και αλμυρά υλικά για να υλοποιήσετε αλμυρές δημιουργές!

 

Πως όμως μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα «φύλλα» που αποτελούν τα pancakes ;

 

Εδώ σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για pancakes μαζί με μικρά μυστικά για να φτιάξετε τις νοστιμότερες τηγανίτες της ζωής σας!

 

Σπιτικά pancakes

 

Όταν ψήνετε τα pancakes ή όταν τα ετοιμάζετε, έχετε αυτό στο μυαλό σας ως εικόνα: Τραγανά γύρω γύρω φύλλα pancakes και στη μέση άσπρα! Με τα tips που θα σας δώσουμε, θα πετύχετε να φτιάξετε 100% αυτό που έχετε ως εικόνα για ιδανικά pancakes!

 

Μερικά tips για το ψήσιμο των pancakes στο σπίτι

 

Εάν φτιάχνετε pancakes στο σπίτι, τότε φροντίστε το τηγάνι ή η κατσαρόλα σας να έχει ήδη κάψει και να είναι έτοιμη να υποδεχτεί το μείγμα σας. Ένας καλός τρόπος να δοκιμάσετε εάν η θερμοκρασία είναι η ιδανική, είναι να ρίξετε μια σταγόνα νερό στο σκεύος σας – το νερό θα πρέπει να «σβήσει» αμέσως. Εάν κρατάει, σημαίνει ότι το σκεύος σας δεν έχει φτάσει ακόμα την ιδανική θερμοκρασία.

 

Όταν φτιάχνετε pancakes στο σπίτι, με δικό σας χειροποίητο μείγμα, θα πρέπει είτε να ψεκάζετε το τηγάνι σας με σπρέι λαδιού ή να το αλείφετε με βούτυρο ή λάδι. Αυτό γίνεται για να μην σας κολλήσει το μείγμα και δεν βγαίνουν τα pancakes.

 

Για να φτιάξετε ομοιόμορφα pancakes, μπορείτε να πάρετε μεταλλικά στρόγγυλα φορμάκια και να χρησιμοποιείτε αυτά ως δοσομετρητή – να ρίχνετε δηλαδή το μείγμα pancakes μέσα στα φορμάκια έτσι ώστε να μην μεγαλώνει η διάμετρός τους και όλα να έχουν την ίδια διάσταση!

 

Επίσης – μην βιάζεστε να βγάλετε τα pancakes από την φωτιά. Ρίξτε το μείγμα και περιμένετε μέχρι οι φυσαλίδες να αρχίζουν να αναδύονται από την άψητη πλευρά. Τότε τα pancakes είναι έτοιμα για γύρισμα και για ψήσιμο λίγη ακόμα ώρα από την άλλη πλευρά!

 

Η καλύτερη συνταγή για σπιτικά pancakes

 

Αυτή είναι ίσως η καλύτερη συνταγή για pancakes στον κόσμο! Χρησιμοποιείται από εκατομμύρια νοικοκυριά και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά pancakes στο σπίτι!

 

Το μόνο μειονέκτημα της συνταγής είναι τα αρκετά συστατικά καθώς και ο χρόνος προετοιμασίας που χρειάζεται. Βέβαια υπάρχει λύση και σ’αυτό – θα την βρείτε στη συνέχεια!

Ο χρόνος προετοιμασίας των υλικών θα σας πάρει γύρω στα 5’ ενώ ο χρόνος ψησίματος περίπου στα 10’. Συνολικά, μέσα σε 15-20’ από την στιγμή που θα ξεκινήσετε, θα έχετε έτοιμα pancakes προς σερβίρισμα!

Υλικά που θα χρειαστείτε για το μείγμα pancakes:

 

 • 1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 • 3,5 κουταλάκια του γλυκού baking powder
 • μισό κουταλάκια αλάτι
 • ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
 • 1 & ¼ φλιτζανιού πλήρες γάλα
 • 1 αυγό
 • 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

 

Διαδικασία

Λιώστε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα και αφήστε το στην άκρη.

Σε ένα μεσαίο κύπελλο ανακατέψτε την ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder.

Ανακατέψτε το γάλα και το αυγό μαζί

Έπειτα ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα ή με ένα ηλεκτρικό μίξερ. Το μείγμα θα πρέπει να είναι ελαφρώς παχύ. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30’ στο ψυγείο.

Ανάψτε το τηγάνι ή την κατσαρόλα και αφήστε την να ζεσταθεί καλά.

Αφού ζεσταθεί, αλείψτε με το βούτυρο ή το σπρέι έτσι ώστε να μην σας κολλήσουν τα pancakes.

Ρίξτε το μείγμα pancakes στο τηγάνι και ψήστε 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά

Γαρνίρετε με τα υλικά της αρεσκείας σας!

 

Σπιτικά pancakes για καταστήματα

 

Αυτή η διαδικασία και το μείγμα αφορά αποκλειστικά σπιτικά pancakes που γίνονται εκείνη την στιγμή. Δηλαδή φτιάχνεται όσο μείγμα θέλετε και επιτόπου το ψήνετε. Αυτό το σπιτικό μείγμα έχει αρκετά μειονεκτήματα όπως αρκετά υλικά, δεν διατηρείται στο ψυγείο πάνω από μερικές ώρες, είναι για περιορισμένη παραγωγή,κτλ.

 

Τι γίνεται όμως όταν τα καταστήματα θέλουν να προσφέρουν pancakes;

 

Υπάρχουν ειδικά μείγματα για τηγανίτες – pancakes που περιέχουν όλα τα απαραίτητα υλικά έτσι ώστε να φτιάχνετε εύκολα και γρήγορα το προϊόν στο κατάστημά σας. Η εταιρεία FROZENBAR παράγει ένα σπιτικό μείγμα για pancakes αλλά για επαγγελματική χρήση σε καταστήματα εστίασης. Περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά, είναι φτιαγμένο με φροντίδα και μεράκι και το κατάστημα το μόνο που έχει να κάνει, είναι να προσθέσει νερό στο μείγμα έτσι ώστε να πάρει την τελική του μορφή!

Χρησιμοποιώντας ένα επαγγελματικό μείγμα για pancakes, το κατάστημα κερδίζει σε χρόνο,χρήμα και ευκολία. Κατ’αρχή το επαγγελματικό μείγμα για pancakes διαθέτει όλα τα υλικά έτοιμα προς χρήση – δε χρειάζεται δηλαδή το κατάστημα να αναζητεί κάθε υλικό ξεχωριστά.

Επίσης, το επαγγελματικό μείγμα για pancakes FROZENBAR, έχει μεγάλη διατηρησιμότητα στο ψυγείο: Από την στιγμή που θα φτιάξετε το μείγμα(θα ανακατέψετε δηλαδή όσο μείγμα-σκόνη θέλετε με νερό) αυτό κρατάει 2-3 ημέρες στο ψυγείο. Μεγάλο πλεονέκτημα καθώς αποφεύγετε τις φύρες και μπορείτε να υπολογίζετε πόσο θα ξοδέψετε, σε μεγαλύτερο εύρος ημερών.

 

Είναι όμως καλό ένα μείγμα-σκόνη;

 

Το ότι το μείγμα για pancakes είναι σε σκόνη, δε παίζει κανένα ρόλο εάν θα είναι καλό ή όχι. Και στο σπιτικό μείγμα, όλα τα υλικά είναι σε σκόνη.

Έτσι και στο επαγγελματικό μείγμα FROZENBAR, τα υλικά βρίσκονται σε σκόνη παστεριωμένα και το μείγμα γίνεται ζωντανός οργανισμός, μόλις προσθέσετε το νερό (κάτι αντίστοιχο με το σπιτικό μείγμα).

Ακόμη, το μείγμα pancakes FROZENBAR έχει όλες τις προδιαγραφές ενός σπιτικού μείγματος και επίσης τέλεια γεύση με άριστο αποτέλεσμα εμφάνισης!

Τέλος, στα πλεονεκτήματα του μείγματος είναι η χαμηλή τιμή(το τελικό κοστολόγιο βγαίνει πιο χαμηλά απ’οτι η σπιτική συνταγή για pancakes), το σταθερό αποτέλεσμα(πάντα τα pancakes θα βγαίνουν το ίδιο τέλεια) καθώς και ότι το μείγμα κρατάει 2-3 ημέρες στο ψυγείο, δίχως να χρειάζεται να το πετάξετε!

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Συντήρηση και κλείσιμο παγωτομηχανής για τον χειμώνα

Μια ακόμη σεζόν έφτασε στο τέλος της και τα περισσότερα καταστήματα εστίασης αρχίζουν να κλείνουν τις παγωτομηχανές! Είτε γιατί δουλεύετε σεζόν είτε γιατί δε θέλετε να προσφέρετε παγωτό το χειμώνα(λόγω μειωμένης ζήτησης σαφώς), πρέπει να κλείσετε τις μηχανές παγωτού και να τις συντηρήσετε σωστά, έτσι ώστε την Άνοιξη να είναι πάλι σε άριστη λειτουργική κατάσταση!

 

Κλείσιμο παγωτομηχανών για τον Χειμώνα

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι ένα σχολαστικό καθάρισμα της παγωτομηχανής. Ξεκινάτε την διαδικασία σύμφωνα με το βίντεο καθαρισμού παγωτομηχανών FROZENBAR. Εδώ όμως, επειδή δεν θα ξανά χρησιμοποιήσετε τη παγωτομηχανή για μερικούς μήνες, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε στεγνώσει καλά όλα τα εσωτερικά μέρη, έτσι ώστε να μην μείνει υγρασία μέσα όπου αργότερα θα μετατραπεί σε μούχλα.

Αφού ολοκληρώσετε τον σχολαστικό καθαρισμό της παγωτομηχανής, θα περάσετε στο επόμενο βήμα που είναι η συσκευασία της με stretching film. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι απαραίτητη να πραγματοποιηθεί καθώς προστατεύει την μηχανή παγωτού από σκόνες καθώς και υγρασία, στο μέρος που θα την αποθηκεύσετε.

Τυλίγετε όλη τη μηχανή από πάνω μέχρι κάτω. Το μπροστινό πάνελ με τους μοχλούς παγωτού, μπορείτε είτε να το βγάλετε και να το φυλάξετε χώρια είτε να το αφήσετε μέσα στη παγωτομηχανή και να το τυλίξετε μαζί με αυτήν.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να φυλάσσετε τη μηχανή παγωτού σε μέρος δίχως υγρασία και μακριά από ανεπιθύμητους επισκέπτες(τρωκτικά, υγρασία, νερά, κτλ)

Πολύ σημαντικό: Αν και το αναφέραμε και πιο πάνω, σιγουρευτείτε 100% ότι δεν έχουν μείνει υπολείμματα νερού στη παγωτομηχανή, καθώς αυτό θα επιφέρει υγρασία και μούχλα.

Φυσικά, σε καμία περίπτωση, δε θα πρέπει να έχουν μείνει και υπολείμματα μειγμάτων, όπως π.χ. μέσα στα σωληνάκια από την αντλία διόγκωσης. Γι’ αυτό θα πρέπει να γίνεται σχολαστικός καθαρισμός, τουλάχιστον πριν το κλείσιμο για τη χειμερινή περίοδο.

Οι μηχανές παγωτού δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά μηχανήματα. Με την σωστή συντήρηση θα σας αποδώσουν για αρκετά χρόνια. Όμως χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή κατά το καθάρισμα, το κλείσιμο καθώς και στην αρχή της νέας σεζόν.

Για το τι χρειάζεται να κάνετε στην αρχή κάθε σεζόν, θα σας ενημερώσουμε με νέο άρθρο λίγο πριν την έναρξη της Άνοιξης, που οριοθετεί και την νέα σεζόν 2018!

Μέχρι τότε, μπορείτε να δείτε τα υπόλοιπα προϊόντα μας και να εμπλουτίσετε την γκάμα σας ενόψει του χειμώνα!

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Πως να επιβιώσετε και να αναπτυχθείτε στο χώρο της εστίασης

Πως με απλές κινήσεις μπορείτε να εκτοξεύσετε τα κέρδη του καταστήματός σας και να αυξήσετε τη πελατεία σας.

Ένα κατάστημα εστίασης πρέπει συνέχεια να εξελίσσεται και να αναβαθμίζεται. Ειδικά τον καιρό της κρίσης, αυτό είναι ένα από τα προαπαιτούμενα ώστε ο επιχειρηματίας να μην πληγεί από την διαρκή μείωση της κατανάλωσης καθώς και της οικονομικής δυνατότητας των πελατών. Γιατί τα τελευταία χρόνια και οι καταναλώσεις έχουν πέσει αλλά και η μέση απόδειξη στα καταστήματα εστίασης έχει μειωθεί λόγω της περικοπής εξόδων των πολιτών.

Πως όμως μερικές απλές και έξυπνες κινήσεις μπορούν να εκτοξεύσουν τα κέρδη σας ξανά και να σας αποφέρουν ένα καλό εισόδημα;

Μικρές καινοτόμες επενδύσεις, με άμεσα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, καθώς και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πελάτες είναι η απάντηση!

 

Επένδυση σε καινοτόμα προϊόντα

Μια καφετέρια ή γενικά ένα κατάστημα εστίασης που έχει να κάνει με προϊόντα φαγητού πρέπει συνέχεια να καινοτομεί και να προσφέρει στους πελάτες του καινούργια προϊόντα. Με αυτόν τον τρόπο κρατάει το ενδιαφέρον του κόσμου ψηλά, τις πωλήσεις σε υψηλό επίπεδο και αποφεύγει τον κορεσμό στα προϊόντα του.

Καινοτόμο προϊόν δεν είναι απαραίτητα κάτι καινούργιο ή κάτι που δεν έχει υπάρξει πριν. Καινοτομία για μια περιοχή μπορεί να είναι ακόμα και μια μηχανή παγωτού για παγωτό χωνάκι η οποία δεν υπάρχει εδώ και χρόνια σ’αυτή τη συγκεκριμένη περιοχή, άσχετα που οι παγωτομηχανές υπάρχουν εδώ και δεκαετίες στην αγορά!

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες ενός επαναλαμβανόμενου σκηνικού: Νέες καφετέριες καθώς και γενικότερα καταστήματα εστίασης τα οποία προσφέρουν ότι και το διπλανό κατάστημα και το παραδιπλανό και πάει λέγοντας. Αποτέλεσμα; Αυτά τα καταστήματα σε λίγο χρόνο να έχουν κλείσει, στη θέση τους να ανοίξει κάποιο άλλο παρεμφερές και να γίνει πάλι ο ίδιος κύκλος..

Αυτό αποφεύγεται με την διαρκή καινοτομία, το υψηλό service και τον σεβασμό απέναντι στον πελάτη καθώς και τις τίμιες υπηρεσίες που συνδυάζονται από τις αντίστοιχες, τίμιες, τιμές.

Οι τιμές στα καταστήματα εστίασης δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ χαμηλές (έχουμε δει παραδείγματα που προσφέρουν καφέ στο χέρι με 0.60€ ή παγωτό χωνάκι soft ice με τιμή πώλησης ακόμα και 0.50€) αλλά ούτε και πολύ υψηλές όπως σε κάποια τουριστικά σημεία τα οποία κυριολεκτικά γδέρνουν τον υποψήφιο πελάτη και περνάνε πολύ άσχημα μηνύματα για τον Ελληνικό τουρισμό.

Οι τιμές θα πρέπει να είναι σ’αυτό το γραμμικό επίπεδο που εξασφαλίζουν τόσο την βιωσιμότητα του καταστήματος σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα σε α’ ύλες και υπηρεσίες όσο φυσικά και το κέρδος του επιχειρηματία. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει μια ΠΟΛΥ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο κέρδος και στην αισχροκέρδεια. Το ένα μπορεί να κρατήσει για πάντα με σωστές κινήσεις – το άλλο λίγα χρόνια.

 

Απλές κινήσεις για αύξηση κέρδους στα καταστήματα εστίασης

Όπως έχουμε δώσει το στίγμα μέχρι τώρα στο άρθρο, θα καταλάβατε σε τι άξονες πρέπει να κινηθείτε έτσι ώστε να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη του καταστήματός σας.

 • Ποιοτικές α’ ύλες
 • Υψηλό επίπεδο υπηρεσιών προς τον πελάτη
 • Τίμιες τιμές (ούτε χαμηλές ούτε πολύ υψηλές)
 • Καινοτομία και συνεχή αναβάθμιση των προϊόντων

Ποιοτικές α΄ύλες

Στο κομμάτι που αφορά τις α’ ύλες του καταστήματός σας, μεγάλο ρόλο παίζουν οι συνεργασίες που θα συνάψετε με προμηθευτές. Οι σταθερές και μακροχρόνιες συνεργασίες είναι αυτές που φέρνουν το καλύτερο αποτέλεσμα σε όλες τις πλευρές. Η συνεχής αλλαγή προμηθευτών από την άλλη, φέρνει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, σχεδόν το 93% των καταναλωτών μπορεί να καταλάβει την διαφορά στην ποιότητα μεταξύ δυο προϊόντων – π.χ. μεταξύ δυο παγωτών μηχανής soft ice. Οπότε το κομμάτι της ποιότητας των α΄υλών καθώς και η συνεργασία με τον εκάστοτε προμηθευτή, θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετέπειτα πορεία του καταστήματός σας.

Ο όμιλος εταιρειών FrozenBAR – EASYHORECA προσφέρει μόνο ποιοτικές α’ ύλες, σε τιμές ασυναγώνιστες για όλους τους συνεργάτες μας. Προσδοκούμε μόνο σε μακροχρόνιες σταθερές συνεργασίες και αποφεύγουμε πελάτες «της αρπαχτής».

Η εμπειρία μας, μας έχει δείξει πως οι συνεργασίες με καταστήματα πρόχειρα ή της μιας ημέρας, βλάπτει τόσο την εταιρεία μας όσο και το δυνατό brand μας.

 

Υψηλό επίπεδο υπηρεσιών προς τον πελάτη

Ο πελάτης πρέπει να αισθάνεται βασιλιάς στο κατάστημά σας. Είτε αγοράζει ένα παγωτό του 1,50€ είτε είναι μια τετραμελή παρέα και σας αφήνουν 40€, το service προς αυτόν θα πρέπει να βρίσκεται στο ύψιστο σημείο. Σκεφτείτε ότι σήμερα σας έδωσε 1,50€, αύριο εάν μείνει ικανοποιημένος από τα προϊόντα και την εξυπηρέτηση μπορεί να φέρει άλλους 2-3 φίλους ή την οικογένειά του και να σας αφήσουν πολύ περισσότερα χρήματα. Μετέπειτα όλοι αυτοί θα φέρουν δικούς τους γνωστούς και πάει λέγοντας. Άρα από έναν πελάτη του 1,50€, εσείς έχετε δημιουργήσει μια τεράστια πελατεία.

FrozenBAR Tip : Οι πιο πιστοί πελάτες σε μια εταιρεία ή ένα κατάστημα, είναι αυτοί που έρχονται από «στόμα σε στόμα» καθώς εμπιστεύονται έναν γνωστό τους για την θετική γνώμη που έχουν σχηματίσει για εσάς και το κατάστημά σας. Και δεν υπάρχουν καλύτεροι πελάτες για μια εταιρεία, από τους πιστούς loyalty πελάτες!

Τίμιες τιμές

Δυστυχώς οι τιμές στα καταστήματα εστίασης τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει μεγάλα θέματα στην αγορά. Δημιουργήθηκαν καταστήματα και αλυσίδες που χαμήλωναν εντελώς τις τιμές για ένα διάστημα (καφέδες με 0.60€, παγωτό μπάλα με 0,50€, hot dog με 0,60€, κ.α.)

Αυτό έφερε ένα ντόμινο ανατιμήσεων από άλλα καταστήματα που πίστευαν ότι μειώνοντας τις τιμές, θα κρατούσαν τους πελάτες τους και δε θα είχαν απώλειες. Μετά από χρόνια διαπιστώνουμε τις «παρανέργειες» αυτού του εγχειρήματος:

Οι αλύσιδες και τα καταστήματα που έριξαν τις τιμές τις έχουν ανεβάσει κατακόρυφα καθώς διαπίστωσαν ότι «δεν βγαίνουν» όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει: Χιλιάδες άλλα καταστήματα έκλεισαν καθώς δεν μπόρεσαν να επιβιώσουν στον πόλεμο τιμών.

Έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως οι τιμές στα προϊόντα των καταστημάτων εστίασης θα πρέπει να είναι τίμιες. Τίμιες προς τον πελάτη σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα που λαμβάνει αλλά και τίμιες προς τον επιχειρηματία ώστε να τον αφήνει κέρδος και να συνεχίζει να προσφέρει το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών.

 

Καινοτομία και συνεχή αναβάθμιση των προϊόντων

Σχεδόν τα περισσότερα καταστήματα εστίασης που κλείνουν , έχουν αυτήν την πορεία:

 • Άνοιγμα καταστήματος
 • Εκτόξευση πωλήσεων
 • Ενθουσιασμός από τον επιχειρηματία
 • Σταθερότητα στα προϊόντα – καμία αναβάθμιση
 • Μείωση του κύκλου εργασιών
 • Ο επιχειρηματίας αναζητάει νέους προμηθευτές με χαμηλότερη τιμή (και χαμηλότερη ποιότητα) γιατί έχει πέσει ο τζίρος του
 • Η ποιότητα των προϊόντων πέφτει κατακόρυφα
 • Οι καταναλωτές το καταλαβαίνουν και οι τελευταίοι πιστοί πελάτες αποχωρούν από το κατάστημα
 • Κλείσιμο καταστήματος – ο επιχειρηματίας ρίχνει τις ευθύνες στην κρίση που διανύουμε, στις δύσκολες εποχές,κ.ο.κ.

παγωτομηχανή retroΠόσες φορές έχετε ακούσει όλα τα παραπάνω; Εμείς δεκάδες φορές έχουμε γίνει μάρτυρες τέτοιων γεγονότων! Πελάτες που απομακρύνθηκαν από την εταιρεία μας καθώς βρήκανε φθηνότερο προμηθευτή κατά 0.10€/kg στο μείγμα βάφλας (δηλαδή λιγότερο από.. 0.01€ / βάφλα) είτε ακόμα και στο εξαιρετικό, δικής μας παραγωγής, μείγμα για soft ice (με τιμή πώλησης μόλις 4.50€ / κg..)

Η λύση να ρίχνει το κατάστημα την ευθύνη στην κρίση και την δύσκολη περίοδο δεν είναι αποτελεσματική. Το μοιραίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εαν ο επιχειρηματίας εξελίσσοταν, αναβάθμιζε τα προϊόντα του και ξανά επένδυε μέρος των κερδών του πρώτου διαστήματος.

Επίσης, ένα σημαντικό μοιραίο λάθος είναι και η αλλαγή προμηθευτή λόγω τιμών. Εάν είστε ευχαριστημένοι από την ποιότητα και την συνεργασία που έχετε με τον εκάστοτε προμηθευτή, ΔΕΝ πρέπει να αλλάξετε επουδενί εταιρεία. Μπορεί οι τιμές στις συσκευασίες που αγοράζετε να έχουν κάποια διαφορά, όμως η τιμή στο τελικό προϊόν είναι σχεδόν αμελητέα.

Παράδειγμα: Η εταιρεία μας πουλάει έτοιμο μείγμα για βάφλα σε συσκευασία 10kg, στη τιμή των 5.90€ / kg – δηλαδή 59€ τα 10 κιλά (προ ΦΠΑ – στα 30kg υπάρχει έκπτωση 15%). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κόστος βάφλας να ανέρχεται στα 0.53€.

Έστω ότι βρίσκετε έναν προμηθευτή για μείγμα βάφλας(που είναι κι αυτό έτοιμο, μόνο με νερό όπως το μείγμα βάφλας FROZENBAR) με κόστος 5€ / kg. Δηλαδή 50€ τα 10kg. Το κόστος βάφλας εδώ είναι: 0.43€.

Αξίζει η αλλαγή της ποιότητας(γιατί θα υπάρχει σίγουρα διαφορά) για μόλις 0.10€ σε κάθε βάφλα;

Η λύση όπως σας γράψαμε αρκετές φορές πιο πάνω, βρίσκεται στην καινοτομία. Επενδύστε σε κάτι μοναδικό – σε κάτι που δεν υπάρχει στην περιοχή σας και σε κάτι που θα εκπλήξει τους πελάτες σας. Το καινοτόμο δεν σημαίνει ότι θα είναι και ακριβό. Μια μηχανή παγωτού που δεν υπάρχει στη περιοχή, η παροχή βάφλας με διαφορετικό τρόπο στο χέρι σε έναν πεζόδρομο που υπάρχει μεγάλη κίνηση κόσμου και κάνει βόλτα, ένα διαφορετικό κρύο ρόφημα με τρομερή μεγάλη απήχηση τους καλοκαιρινούς μήνες σε μικρούς και μεγάλους, είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα των καινοτόμων προϊόντων που μπορείτε να εντάξετε και να ξανά κερδίσετε πιστούς πελάτες.

Στον όμιλο εταιρειών FrozenBAR – EASYHORECA η καινοτομία καθώς και η ποιότητα τόσο των α’ υλών όσο και των μηχανημάτων μας, είναι κάτι που δεν το διαπραγματευόμαστε. Αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι οι τιμές μας είναι υψηλές. Τις συμβουλές που δίνουμε στους πελάτες-καταστήματά μας(τίμιες τιμές και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών) είναι κάτι που ακολουθούμε πρώτα εμείς.

Έτσι στον όμιλο FROZENBAR – EASYHORECA θα βρείτε πάνω απ’όλα υψηλή ποιότητα σε όλες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα καθώς και τίμιες τιμές που ανταποκρίνονται και με το παραπάνω σ’αυτά που λαμβάνετε.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και γράψτε μας εδώ στο blog ό,τι απορίες έχετε σχετικά με το κατάστημά σας και θα σας βοηθήσουμε για το πως μπορείτε να το αναβαθμίσετε με μικρές έξυπνες κινήσεις και να αυξήσετε κατακόρυφα τις πωλήσεις σας!

Περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Πως μια παγωτομηχανή θα αυξήσει τα κέρδη σας!

Πως μια παγωτομηχανή θα αυξήσει τα κέρδη σας!

Έφτασε η στιγμή που ο καιρός ζεσταίνει, ο κόσμος ξανά βγαίνει στους δρόμους για βόλτες και τα καταστήματα εστίασης γεμίζουν! Είναι η εποχή που το ωραιότερο γλύκισμα στον κόσμο, το παγωτό, κάνει ξανά την εμφάνισή του σε κάθε κατάστημα.

Εάν σκέφτεστε και εσείς να βάλετε μια μηχανή παγωτού soft ice στο κατάστημά σας, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία!

Το παγωτό μηχανής ή αλλιώς soft ice cream, είναι το μαλακό φρέσκο παγωτό που βγαίνει από τις παγωτομηχανές. Σερβίρεται είτε σε χωνάκι είτε στο κυπελλάκι. Οι πιο δημοφιλείς γεύσεις που συναντάμε είναι η βανίλια και η σοκολάτα – ενώ σε πολλά καταστήματα προσφέρεται και η δυνατότητα για ανάμεικτο, δηλαδή κρέμα-σοκολάτα μαζί.

Για να παράγουμε και να σερβίρουμε παγωτό μηχανής χρειαζόμαστε μια ειδική, αξιόπιστη παγωτομηχανή. Υπάρχουν αρκετών ειδών παγωτομηχανές, ανάλογα το budget που διαθέτουμε καθώς και τι ανάγκες έχουμε στο κατάστημά .

Μπορούμε να βρούμε παγωτομηχανές με δυνατότητα παραγωγής από 250 χωνάκια την ώρα έως και πάνω από 800! Φυσικά το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα..

Κοστολόγια αγοράς μηχανής παγωτού

Οι μηχανές παγωτού προσφέρονται αποκλειστικά για αγορά. Εάν βρείτε κάποιον να σας ενοικιάσει ή να σας παρέχει «χρησιδάνειο» για μηχανή παγωτού, απλά προσπεράστε τον(και θα σας εξηγήσουμε πιο κάτω γιατί).

Το κόστος για αγορά μιας παγωτομηχανής με 2 γεύσεις + δυνατότητα για ανάμεικτο + πολλές τεχνολογικές υπεροχές όπως αντλία διόγκωσης, μετρητής παγωτών, λειτουργία standby, κ.α. ξεκινάει από μόλις 2.950€ (παγωτομηχανή FROZENBAR επιτραπέζια). Ενώ εάν θέλετε μια ωραία μηχανή παγωτού με καταπληκτικό design, όπως η RETRO παγωτομηχανή της εταιρείας μας, τότε το κόστος ανεβαίνει ελάχιστα, στις 3.300€

παγωτομηχανή FROZENBAR RETRO

Τα κοστολόγια αγοράς του μηχανήματος είναι αρκετά χαμηλά και θα δείτε στη συνέχεια του άρθρου, την ανάλυση σχετικά με την απόσβεση του και τι κέρδη μας αποφέρει σε ένα κατάστημα.

Κοστολόγια α’ ύλης – μειγμάτων

Το κοστολόγιο της α’ ύλης – του προϊόντος δηλαδή – είναι εξαιρετικά χαμηλό. Τα μείγματα soft ice της FROZENBAR, που βρίσκονται σε περισσότερα από 450 καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, εγγυούνται μια ανώτερη ποιότητα και ένα εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα.

Το κόστος για κάθε μερίδα soft ice – είτε σε χωνάκι είτε σε κυπελλάκι – ανέρχεται σε μόλις 0.13€ + το κόστος από το υλικό (χωνάκι – κυπελλάκι). Εαν τοποθετήσουμε ένα καλό χωνάκι μπισκότου, τότε το food cost είναι μόλις 0.20€ συνολικά!

Πως μια παγωτομηχανή θα αυξήσει τα κέρδη σας κατακόρυφα (ανάλυση)

Οι παγωτομηχανές πλέον τοποθετούνται σε κάθε κατάστημα τροφίμων – από καταστήματα εστίασης όπως ζαχαροπλαστεία, φούρνοι, καφέ,αναψυκτήρια μέχρι παντοπωλεία, ψιλικατζίδικα, παιδότοποι, κ.α.

Είναι πολύ εύκολα μηχανήματα στη χρήση τους, χρειάζονται μόνο 1 φορά την εβδομάδα καθάρισμα(οι παγωτομηχανές FROZENBAR) που διαρκεί μόλις 20’ και όλη την άλλη ώρα, απλά συμπληρώνετε με μείγμα παγωτού τους κάδους!

Υπολογισμός απόσβεσης

Με τα 8 χρόνια εμπειρίας μας στο χώρο του παγωτού και των μηχανών παγωτού, είμαστε σε θέση να υπολογίσουμε σχεδόν με ακρίβεια την απόσβεση της παγωτομηχανής, ανάλογα το σημείο που θα τοποθετηθεί.

Για τον υπολογισμό του άρθρου και για τη δική σας αναφορά, λαμβάνουμε υπόψιν ένα κατάστημα με μεσαία κίνηση, σε μέτριο σημείο προβολής με την παγωτομηχανή να «βλέπει» προς τα έξω.

Αυτό το σημείο, εφόσον έχει μια λογική – μέτρια- κίνηση θα πουλάει μέσο όρο από τον Μάρτιο έως και τα τέλη Οκτωβρίου , 75 παγωτά ημερησίως.

Χονδρικά αυτό το διάστημα είναι 210 ημέρες. Υπολογίζουμε την τιμή πώλησης στο 1.30€ / χωνάκι μαζί με το ΦΠΑ. Δηλαδή καθαρό ποσό 1.05€.

Από αυτό το ποσό αφαιρούμε το food cost το οποίο ανέρχεται σε 0.20€ / χωνάκι (υλικό + χωνάκι).

Μας μένει: 0.85€ .

Κόστος ρεύματος και συντήρησης παγωτομηχανής – ανά έτος

Η αρχική παγωτομηχανή FROZENBAR(είτε επιτραπέζια είτε επιδαπέδια), που παράγει 250 χωνάκια / ώρα, καταναλώνει 2KW / ώρα στο PEAK. PEAK σημαίνει κάθε φορά που δουλεύει ο κομπρέσσορας – δηλαδή σχεδόν κάθε φορά που βάζουμε ένα παγωτό. Με τους υπολογισμούς μας, η παγωτομηχανή δουλεύει στο maximum για μόλις 10 ώρες ανά ημέρα καθώς τις υπόλοιπες είναι σε λειτουργία standby.

Έτσι η κατανάλωση ρεύματος για 7 μήνες ανέρχεται σε κόστος 271€ (χωρίς ΦΠΑ).

Τα υπολογισμένα παγωτά στο 7μήνο είναι: 15.750 (75 παγωτά ημερησίως χ 210 ημέρες). Οπότε η επιβάρυνση από το ρεύμα ανέρχεται σε 0.018€ / παγωτό.

Καταλήγουμε ότι το συνολικό ΚΕΡΔΟΣ από μια μερίδα παγωτό μηχανής soft ice, ανέρχεται σε 0.83€.

Σε ένα επτάμηνο το συνολικό μας κέρδος(ενώ έχουμε αφαιρέσει ΦΠΑ, κόστος α’ ύλης καθώς και ρεύμα παγωτομηχανής) είναι: 13.072€

Από αυτό το ποσό του κέρδους μας, αφαιρούμε το κόστος απόκτησης μιας παγωτομηχανής FROZENBAR , το οποίο είναι κατά μέσο όρο 3.300€ (για την πιο δημοφιλή παγωτομηχανή) και έχουμε

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΤΟ 1ο 7ΜΗΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗΣ: 9.772€

Να σημειωθεί ότι στο παραπάνω ποσό έχουμε αφαιρέσει ΦΠΑ, ρεύμα μηχανής καθώς και food cost. Οπότε το ποσό είναι ΚΑΘΑΡΟ

Τεράστια κέρδη από την παγωτομηχανή για κάθε κατάστημα

Συμπεραίνουμε ότι μια παγωτομηχανή μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα τα έσοδα του καταστήματός μας, με μια πολύ μικρή επένδυση. Τα 75 παγωτά ανά ημέρα είναι ένα νούμερο αρκετά μικρό για τα περισσότερα καταστήματα. Ακόμα όμως και με αυτή την ποσότητα, το καθαρό κέρδος σε 7 μήνες θα είναι λίγο κάτω από τις 10.000€!

Την επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα μεγαλύτερο το κέρδος καθώς δεν θα έχουμε το κόστος απόκτησης της παγωτομηχανής!

Εσείς ακόμα δεν έχετε τοποθετήσει παγωτομηχανή στο κατάστημά σας;

Δείτε τις καταπληκτικές μηχανές παγωτού FROZENBAR που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε παραπάνω από 600 καταστήματα και επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στο 210.2851710 – 210.3000628 για Αθήνα ή 2310.444211 – 2311.112242 για Θεσσαλονίκη!

ΥΓ: Γιατί να αποφύγετε χρησιδάνεια και ενοικιάσεις παγωτομηχανών: Τόσο στα χρησιδάνεια όσο και στις ενοικιάσεις παγωτομηχανών, θα πληρώσετε ενα ποσό ως χρήση του μηχανήματος και επιπλέον θα πληρώνετε διπλάσια ή ακόμα και τριπλάσια το κόστος του παγωτού(έτσι δουλεύουν τα χρησιδάνεια). Σε μια ενδεικτική ενοικίαση μηχανής παγωτού για 7 μήνες, θα πληρώσετε περίπου 1500€ (± 200€ / μήνα). Επίσης πολύ πιθανόν είναι η εταιρεία που θα σας την ενοικιάσει, να σας επιβάλλει κάποιες ποσότητες σε μείγματα παγωτού, επίσης με αυξημένη τιμή. Έτσι θα έχετε πληρώσει το κόστος από μισή παγωτομηχανή(παγωτομηχανής FROZENBAR από 2.950€) και δε θα σας έχει μείνει τίποτα στα χέρια στο τέλος της σεζόν!

Όπως καταλαβαίνετε τα χρησιδάνεια και οι ενοικιάσεις, τουλάχιστον στον τομέα των παγωτομηχανών, δεν σας συμφέρουν καθόλου.

 

 

 

 

 

 

 

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Παγωτομηχανές 2017

παγωτομηχανή retroΠαγωτομηχανές 2017

Αγαπητοί πελάτες και επισκέπτες,

Με τη νέα σεζόν 2017 να είναι προ των πυλών, οι μηχανές παγωτού FROZENBAR είναι για άλλη μια χρονιά στη κορυφή των προτιμήσεων σας.

Μετά την απίθανη προσφορά στην έκθεση ARTOZA 2017 και το επακόλουθο SOLD OUT σε 2 μοντέλα παγωτομηχανών(ENTRY & RETRO) τα δυο μοντέλα είναι και πάλι διαθέσιμα για νέες παραγγελίες.

Ήδη πάνω από 85 καταστήματα έχουν προμηθευτεί παγωτομηχανές τόσο για παγωτό soft – χωνάκι όσο και για frozen yogurt για τη σεζόν 2017.

Αλήθεια όμως, γιατί γίνεται τόσος ντόρος και χαμός κάθε χρόνο με τις παγωτομηχανές FROZENBAR; Που διαφέρουν και που υπερτερούν έναντι των ανταγωνιστών;

Δείτε εδώ τις παγωτομηχανές FROZENBAR

παγωτομηχανή επιτραπέζιαΓενικά για τις μηχανές παγωτού για χωνάκι

Οι μηχανές παγωτού soft είναι τα μηχανήματα εκείνα που παράγουν και προσφέρουν το μαλακό παγωτό σοφτ – ή αλλιώς παγωτό χωνάκι. Ένα προϊόν ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο που κρατάει στον χρόνο και η ζήτησή του αυξάνεται συνέχεια.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι παγωτομηχανών με τον πιο γνωστό να είναι αυτός με 2+1 γεύσεις – δηλαδή επαγγελματική μηχανή παγωτού με τη δυνατότητα να παράγει 2 γεύσεις διαφορετικές και το ανάμεικτο αυτών των δυο. Αυτές είναι οι πιο κλασσικές μηχανές που τις συναντάμε στα περισσότερα καταστήματα εστίασης και όχι μόνο πλέον.

Από κει και πέρα τα μηχανήματα παγωτού διαφέρουν ως προς τα χαρακτηριστικά τους, τη δυνατότητα ωριαίας παραγωγής, τα εξτρά χαρακτηριστικά(οι παγωτομηχανές FROZENBAR είναι γεμάτες εξτρά χαρακτηριστικά προστιθέμενης αξίας 😉 ) καθώς φυσικά και την ποιότητα και την αξιοπιστία της κατασκευής τους.

Γιατί να επιλέξετε μια μηχανή παγωτού soft για το κατάστημά σας

Από την περίοδο που οι παγωτομηχανές για χωνάκι ήταν σπάνιες και τα περισσότερα καταστήματα είχαν έτοιμα παγωτά από τις διάφορες εταιρείες που κάνουν διανομή, πλέον έχουμε περάσει στην εποχή που τα περισσότερα καταστήματα εστίασης τοποθετούν δικές τους μηχανές σοφτ και προσφέρουν φρέσκο, αφράτο παγωτό μηχανής στους πελάτες τους.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα από την μια την υψηλή κερδοφορία του καταστήματος και από την άλλη να προσφέρουν ένα φρέσκο παγωτό στους πελάτες τους. Το παγωτό μηχανής δε παγώνει όσα τα κατεψυγμένα παγωτά και διατηρείται φρέσκο καθ’όλη τη διάρκεια που θα είναι στη μηχανή – αρκεί η εκάστοτε επαγγελματική παγωτομηχανή να τηρεί κάποια στάνταρ προδιαγραφές όπως οι αξιόπιστες παγωτομηχανές FROZENBAR.

Τοποθετώντας μια μηχανή παγωτού σε ένα κατάστημα, αυτόματα αυξάνεται η κερδοφορία(κέρδος σοφτ παγωτού άνω του 400% ανά μερίδα με την ελάχιστη τιμή πώλησης) και επίσης κερδίζετε συνεχώς πελάτες καθώς είναι ένα προϊόν με τρομερή ζήτηση 7-9 μήνες τον χρόνο.

Τέλος, με την προσιτή τιμή πώλησης(τα καταστήματα ξεκινάνε τις τιμές από μόλις 1€ / χωνάκι) οι πελάτες μπορούν να το απολαμβάνουν κάθε ημέρα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και όλοι ζορίζονται ακόμα και για το ένα ευρώ.

Δείτε ΤΩΡΑ τις παγωτομηχανές FROZENBAR

Που ξεχωρίζει η FROZENBAR και τα προϊόντα παγωτού της

Η εταιρεία μας έχει στρατηγικά επενδύσει πάνω σε όλο το κομμάτι του παγωτού σοφτ. Με καταπληκτικά μείγματα δικής μας παραγωγής σε 5 εξαιρετικές γεύσεις(βανίλια,σοκολάτα,μπανάνα,φράουλα,Μαστίχα Χίου) καθώς και με φανταστικά μηχανήματα που η τιμή τους είναι κάτι παραπάνω από προσιτή και η αξιοπιστία στο υψηλότερο επίπεδο, προσφέρουμε στα καταστήματα ένα πλήρες πακέτο έτσι ώστε να προσφέρουν ποιοτικό παγωτό χωνάκι στους πελάτες τους.
παγωτομηχανή με τεντάκι

 • Παγωτομηχανές FROZENBAR

Οι επαγγελματικές παγωτομηχανές μας ξεκινάνε από πολύ χαμηλές και δελεαστικές τιμές. Στόχος μας είναι όλα τα ποιοτικά καταστήματα να μπορούν να προσφέρουν φρέσκο παγωτό χωνάκι στους πελάτες τους. Οι τιμές ξεκινάνε λίγο πάνω από τις 3.000€ και συγκεκριμένα το πιο δημοφιλές μοντέλο με παραγωγή 250 χωνάκια ανά ώρα, κοστίζει μόλις 3.190€ ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ με δωρεάν παράδοση στο κατάστημά σας (και δωρεάν εκπαίδευση σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη).

Δείτε τις μηχανές παγωτού FROZENBAR

Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά μοντέλα για να επιλέξετε, ανάλογα τις ανάγκες σας. Όλα τα μοντέλα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και λειτουργίες, αλλάζει μόνο η δύναμή τους με συνέπεια να προσφέρουν περισσότερα παγωτά ανά ώρα οι μεγαλύτερες μηχανές παγωτού.

Χαρακτηριστικά παγωτομηχανών FROZENBAR

Οι μηχανές παγωτού FROZENBAR διαθέτουν όλες 2 γεύσεις + ανάμεικτο. Έχουν δυνατή ψύξη πάνω στον κάδο συντήρησης που σημαίνει ότι το μίγμα διατηρείται φρέσκο για 6 συνεχείς ημέρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η παγωτομηχανή να χρειάζεται καθάρισμα μόνο 1 φορά κάθε 6 ημέρες – κάτι που βοηθάει ιδιαίτερα το κατάστημα καθώς υπάρχουν μηχανήματα παγωτού που δεν διαθέτουν ψύξη στον κάδο – ή η ψύξη είναι πολύ χαμηλή με αποτέλεσμα να χρειάζονται καθάρισμα κάθε ημέρα.

Η ενσωματωμένη αντλία διόγκωσης θα προσφέρει μια ανάλαφρη γεύση στο παγωτό σας ενώ οι ενδείξεις για τη χαμηλή στάθμη μείγματος καθώς και τα πόσα χωνάκια πουλήσατε σε μια ημέρα, προσθέτουν χαρακτηριστικά προστιθέμενης αξίας.

Τέλος, τα μηχανήματα FROZENBAR κρύβουν στο εσωτερικό τους το καλύτερο διαμάντι: Ιταλικός κομπρέσσοας ASPERA που εγγυάται μια αξιόπιστη και μακροχρόνια λειτουργία.

Η συναρμολόγηση των παγωτομηχανών γίνεται στην Γερμανία, στην Καρλσρούη, και αυτό εγγυάται από μόνο του ότι η μηχανή που τοποθετείτε αποτελεί τον καλύτερο και πιο αξιόπιστο συνεργάτη για το κατάστημά σας!

 • Μείγματα παγωτού soft

Η εταιρεία μας παράγει εξαιρετικά μείγματα παγωτού σε 5 διαφορετικές γεύσεις. Το γευστικότατο μείγμα παγωτού FROZENBAR διαθέτει όλες τις α’ ύλες μέσα στο σακουλάκι και εσείς απλά το αναμιγνύετε με νερό. Το προϊόν που δημιουργείται είναι ένα παγωτό ανώτερης ποιότητας με την υπογραφή της FROZENBAR.

Δείτε τις παγωτομηχανές FROZENBAR

Κοστολόγια παγωτού

Τα μείγματα παγωτού FROZENBAR είναι ιδιαίτερα προσιτά – άλλωστε αυτή είναι και η επίσημη θέση της εταιρείας μας. Να τοποθετούν όλα τα καταστήματα ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, σε προσιτές τιμές και να έχουν όσο το δυνατόν αυξημένη κερδοφορία. Μόνο έτσι θα μπορέσουν τα καταστήματα εστίασης να επιβιώσουν στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

Με βάση αυτή τη λογική, το κόστος για ένα χωνάκι παγωτού διαμορφώνεται ιδιαίτερα χαμηλά – μόλις 0.13€ / μερίδα! Με μια τιμή πώλησης γύρω στο 1.20€, η κερδοφορία που δημιουργείται είναι τρομερά υψηλή. Η τιμή πώλησης που αναφέρθηκε αφορά μικρά αστικά κέντρα που οι κοινωνίες είναι πιο κλειστές – σε μεγάλα κέντρα καθώς και τουριστικά σημεία, η τιμή φτάνει να είναι ακόμα και διπλάσια!
παγωτό soft ice

 

Με γραφεία σε Αθήνα (Αρκαδίου 19 – Μεταμόρφωση) και Θεσσαλονίκη (Κουντουριώτη 56 – Πυλαία) και συνεργαζόμενους τεχνικούς σε όλη τη χώρα, η FROZENBAR είναι η νο1 εταιρεία εξοπλισμού εστίασης στη χώρα μας και όχι μόνο.

Εσείς ακόμα δεν έχετε κάνει το βήμα να τοποθετήσετε παγωτομηχανή σοφτ παγωτού στο κατάστημά σας;

650 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια έχουν τοποθετήσει παγωτομηχανές FROZENBAR τα τελευταία χρόνια.

Δείτε όλες τις παγωτομηχανές μας στην διεύθυνση http://www.frozenbar.gr/mixanespagwtou.html

Έχετε απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε κάποιες σκέψεις σας με εμάς; Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να συζητήσουμε στα σχόλια του άρθρου!

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Νέα κατηγορία με online βίντεο

Αγαπητοί συνεργάτες και επισκέπτες,

Στην ανανεωμένη μας ιστοσελίδα υπάρχει μια νέα κατηγορία όπου προσθέτουμε βίντεο-παρουσιάσεις των προϊόντων σχετικά με την ετοιμασία και το σερβίρισμά τους.

Στην ειδική ενότητα θα βρείτε πως μπορείτε να φτιάχνετε τα αγαπημένα FrozenBAR προϊόντα καθώς και να διαβάσετε ενδιαφέροντα άρθρα γύρω από τα προϊόντα μας και όχι μόνο.

Δείτε εδώ περισσότερα: Online βοηθήματα

Τι θα θέλατε να προσθέσουμε; Ποιά η γνώμη σας;

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Νέα παγωτομηχανή RETRO/VINTAGE

retro-icecreamΑγαπητοί συνεργάτες,

Η εταιρεία μας στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης της γκάμας προϊόντων, ανακοινώνει το νέο μοντέλο παγωτομηχανής που θα είναι διαθέσιμο για το 2017.

Η νέα παγωτομηχανή με το όνομα RETRO ξεχωρίζει για το μοναδικό της design που προσελκύει πελάτες απευθείας, μόνο με την εμφάνισή της! Η νέα αυτή παγωτομηχανή συνεχίζει την εξαιρετική ποιότητα μηχανών FrozenBAR / Protelex και προσφέρει όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες που έχουν τα μοντέλα FrozenBAR όπως:

 • Παραγωγή 25 λίτρα / ώρα – 250 χωνάκια των 100γραμμαρίων
 • Συνεχόμενα κυπελλάκια χωρίς καμία διακοπή: 10-15
 • 2 γεύσεις + ανάμειξη
 • Αντλία διόγκωσης
 • Πρώτο παγωτό με σβηστή μηχανή: 7 λεπτά
 • Λειτουργία standby για το βράδυ όπου δε καταναλώνεται ρεύμα και συντηρείται το μείγμα.
 • Καθάρισμα κάθε 6 ημέρες και όχι κάθε βράδυ
 • Ισχυρή ψύξη στους κάδους
 • Ειδικός Ιταλικός κομπρέσσορας για να αντέχει το κλίμα και τη θερμοκρασία της Ελλάδας
 • Με ροδάκια για εύκολη μετακίνηση
 • Με ABS πλαστικό
 • Ανοξείδωτη κάδοι – hopper
 • Ψηφιακός πίνακας ελέγχου

Οι μηχανές παγωτού FrozenBAR ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό καθώς προσφέρουν χαρακτηριστικά ακριβών μοντέλων, σε προσιτή τιμή. Η αξιοπιστία των παγωτομηχανών αποτυπώνεται στα εκατοντάδες καταστήματα που έχουν και εμπιστεύονται τις παγωτομηχανές της εταιρείας μας. Από το 2011 τα καταστήματα που σερβίρουν φρέσκο παγωτό μηχανής, με τις παγωτομηχανές της FrozenBAR, ξεπερνάνε τα 600!

Κοστολόγια παγωτομηχανής και παραδόσεις

Η νέα παγωτομηχανή RETRO έχει αρκετά προσιτή τιμή – μόλις στις 4.790€ τελική τιμή με δωρεάν μεταφορικά! Η παράδοση είναι άμεσα στα καταστήματα, μέσα σε 3-5 εργάσιμες ημέρες. Η εταιρεία μας προσφέρει 4 άτοκες δόσεις για τη συγκεκριμένη παγωτομηχανή, με χρήση πιστωτικής κάρτας!

Προσφορά για παραγγελίες εως 31/12/2016

Για όλο το Δεκέμβριο και εως 31/12 η συγκεκριμένη παγωτομηχανή βρίσκεται σε μεγάλη προσφορά! Η τελική τιμή, με δωρεάν μεταφορικά, είναι μόλις 3.300€ για όλες τις παραγγελίες που θα πραγματοποιηθούν εως 31/12/2016! Επωφεληθείτε από την συγκεκριμένη – καταπληκτική – τιμή και αποκτήστε τη δική σας μηχανή παγωτού για τη σεζόν 2017.

Μείγματα παγωτού

Πέρα από τις μηχανές παγωτού η εταιρεία μας προσφέρει και καταπληκτικά μείγματα παγωτού – soft ice – σε 5 μοναδικές γεύσεις: Κρέμα(βανίλια),σοκολάτα,Μαστίχα Χίου, φράουλα,μπανάνα . Τα μείγματα παγωτού είναι εξαιρετικά με πλούσια γεύση και υφή και κατάλληλα για τις παγωτομηχανές FrozenBAR . Τα κοστολόγια είναι ιδιαίτερα χαμηλά και ξεκινάνε από μόλις 0.11€ / χωνάκι (!)

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στο 2310.444211 ή 210.3000628

 

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter